• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cicipas opet u polufinalu, ugleda se na Đokovića: Grk koji je izbacio Nadala bio "u nirvani" tokom meča

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Priznaje ko je najbolji u Australiji

 stefanos-cicipas-polufinale-australijan-open-novak-djokovic-najbolje-igra Izvor: Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

Stefanos Cicipas je za sada glavna vest ovog Australijan opena. Bez obzira što je to zaista ogromni podvig, plasman Novaka Đokovića u polufinale njegovog omiljenog grend slema je nekako očekivan, bez obzira što je povređen. Prosto, tako nas je navikao.

Možda će vas zanimati

Ali, plasman Stefanosa Cicipasa u polufinale je veliki uspeh, jer mu je tok treći put da mu polazi za rukom, a kada se zna da je izbacio Rafaela Nadala, i to posle "minusa" od dva seta, onda vam je to jasno zašto je to glavna vest u Melburnu, makar trenutno.

Cicipas je kazao da je od jutra bio miran, da nije razmišljao ni o čemu, osim da igra tenis.

"Ni o čemu nisam razmišljao, ništa mi nije prolazilo kroz glavu. Kako da objasnim? Nirvana. Bio sam tu. Fokusirao sam se samo na sledeći servis, sledeći udarac, sledeći poen. Možda sam u trećem setu postao malo strpljiviji, jer nisam žurio sa servisom. Želeo sam što duže da ostanem na terenu. Nisam imao nikakav strah. Samo sam se opustio, podigao nivo igre i na kraju pobedio. Možda mi je i odsustvo publike pomoglo da pronađem mir, ali ne znam, nisam siguran. Znam samo da sam ponosan na ono što sam uradio. Sada sam ovde pobedio i Federera i Nadala", rekao je Cicipas.

Protivnik u polufinalu mu je odlični Rus Danil Medvedev, koji je trenutno u seriji 19 pobeda.

"U odličnoj je formi, igra sjajan tenis, veoma jednostavan, ali efikasan. Mnogi kažu da on igra dosadno, ali ne bih rekao. Pre svega je ekstremno pametan i samo vas u nekom trenutku slomi. Moram da budem pažljiv i naravno da iskoristim svaku priliku, koja mi se ukaže", istakao je Cicipas.

U drugom polufinalu će igrati branilac titule Novak Đoković protiv takođe Rusa, kvalifikanta Karaceva. Srbin je rekorder po broju osvojenih Australijan opena.

"Novak je pre svega neverovatan borac. Imao je velike pobede na ovom terenu. Gledao sam mnogo njegovih mečeva kada sam bio mlađi. Sećam se pobede protiv Vavrinke u epskoj borbi. Poštujem to što je ovde uradio, tu konstantnost, koju ima u Australiji. Voli da igra ovde i to je to", rekao je 22-godišnji Atinjanin.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC