• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osvojili titulu, kockali se i promašili: Vjerovali pogrešnom, ostali bez obojice!

Autor Dragan Šutvić

Imali su sve, birali i kladili se na pogrešnog igrača.

 filadelfija-igsli-karson-venc-nik-fols-dzejlen-hurts Izvor: Tanjug/AP/Rich Schultz

Neslavan kraj priče koja je imala mnogo ljepši početak.

NFL klub Filadelfija Iglsi dogovorio je trejd kvoterbeka Karsona Venca (28) u Indijanapolis Koltse, Iglsi će u zamjenu dobiti pika treće runde drafta ove godine i potencijalnog pika druge runde 2022. godine.

Možda će vas zanimati

To može da se pretvori i u izbor u prvoj rundi, ako Venc odigra 75 odsto mečeva naredne sezone ili 70 odsto mečeva uz plasman Indijanapolisa u plej-of...

Venc je bio član Filadelfije od 2016. godine i 2017. vodio je Iglse do rekordnog skora 11-2, prije nego što je zbog povrede koljena propustio Superboul koji su Iglsi osvojili.

Tada je kvoterbek Filadelfije u utakmici za titulu bio Nik Fols (32), ali ni njegova zveijzda nije sijala nikad više kao te sezone. Poslije toga nije dobio ugovor, pa je otišao i 2019. nastupao za Džeksonvil, a sada je član Čikago Bersa.

Poslije te šampionske sezone, Ilgsi su birali između Venca i Folsa i odabrali mlađeg kvoterbeka, a godine koje su uslijedile pokazale su da to ipak nije bio dobar izbor za budućnost franšize. Filadelfija je u sezoni 2018. izgubila u finalu divizije protiv Sejntsa, 2019. je pala u vajld-kard meču protiv Sijetla, a u minuloj sezoni nije ni ušla u plej-of, već je imala skor 4-11.

U ljeto 2018, kada su donosili odluku, generalni menadžer Houi Rozman i saradnici dali su Vencu ugovor na 128 miliona dolara i uz to investirali ogroman novac zbog njega i narednih sezona.

Izvor: Tanjug/AP/Michael Perez, File

Ipak, vremenom su se pokajali, pa su 2020. na draftu odabrali Džejlena Hurtsa (21) i od prošlog decembra mu predali tim poslije loših Vencovih partija. U svojoj prvoj sezoni sabrao je 14 nastupa, na tri je bio starter i pružio je dovoljno da se Iglsi odreknu Venca i priznaju da su pogriješili.

(MONDO) 

Tagovi

NFL

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC