• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoletova Olivera je izborila Olimpijske igre: Umesto Moskve udala se za Balaševića!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Bila je jedna od najtalentovanijih sportistkinja bivše Jugoslavije.

 olivera-savic-djordje-balasevic-olimpijske-igre-moskva-1980-norma Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk/YouTube/screenshot/NOVA S

Ljubav je jača od norme za Olimpijske igre! Ma, ljubav je jača od svega. Zbog nje Olivera Savić, godinama kasnije i Balašević, nije otputovala u Moskvu iako je izborila plasman na najveće takmičenje u svetu sporta.

Trebalo je da se bori za medalju! U tom trenutku reprezentativka Jugoslavije u gimnastici, sa 11 godina bogate karijere, ostala je zaljubljena za momka iz Novog Sada, šmekera zbog čijih su ljubavnih stihova klecala kolena širom te velike zemlje.

Možda će vas zanimati

Njihova ljubavna priča počela je gostovanjem u jednoj emisiji, gde su se samo pogledali, a zatim i slučajnom zajedničkom posetom čuvenom Štrandu. Olivera je bila glavna zvezda na plaži, izvodeći akrobacije pri skokovima u vodu.

Razgibanost koju je stekla u gimnastici omogućila joj je baš to. Nije mala stvar ostvariti normu za Olimpijske igre, tamo gde je sva svetla svetskog sporta još jednom na sebe privukla legendarna rumunska gimanstičarka Nađa Komaneči.

''Više mislim kako je to skup odabranih. Samit, defile najboljih iz celog sveta. Zbog toga bih volela da sam bila tamo. Imala sam priliku da na Balkanskom prvenstvu u Atini kao reprezentativac Jugoslavije odmerim snage i veštinu sa najboljom svih vremena Nađom Komaneči. Jugoslavija je tada osvojila bronzu, a ja sam ušla u finala na preskoku i razboju s njom. Ne može se opisati koliko to znači'', rekla je u ekskluzivnom intervjuu za Kurir Olivera Balašević.

Olimpijske igre u Moskvi su prošle, ali ljubav sa Đoletom trajala je mnogo duže od te manifestacije. ''VolEm je kao da je tuđa'', rekao je jednom prilikom kantautor. A Olivera se nikada nije pokajala zbog odluke da propusti Olimpijske igre.

Đorđe Balašević, najpoznatiji kantautor bivše Jugoslavije, preminuo je danas nakon nekoliko dana provedenih u bolnici. Tokom bogate karijere posvetio je pesme svom prijatelju koji je nosio dres Vojvodine i Partizana, ali i Crvenoj zvezdi za koju je navijao.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC