• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvanični ljekar Australijan opena "ućutkao" Novakove kritičare: Otkrio je zapanjujuće informacije o povredi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Zamislite da vas neko ubode iglom u predjelu stomaka."

 Zvanični ljekar Australijan opena ućutkao Novakove kritičare Otkrio zapanjujuće informacije povreda Izvor: Tanjug/AP/Andy Brownbill

Svjetski broj jedan moraće ozbiljno da se posveti oporavku.

Nakon što se okliznuo na znak "Melburn" na meču protiv američkog tenisera Tejlora Frica, srpski as Novak Đoković uplašio nas je da se ozbiljno povrijedio i da je njegov nastavak učešća u Australiji upitan.

Možda će vas zanimati

Ipak, riješen da ponovo piše rekorde - borio se do kraja i zaradio devetu titulu na Australijan openu. Sa trofejom nažalost iz Melburna nosi i povredu, a fizioterapeut ATP tura pojasnio je o kakvom problemu je reč.

"Prvo što treba znati je da mišić abdomena ima vlakna koja idu u raznim pravcima. Nije kao neki drugi mišići. To je delikatna oblast koja zahtijeva isto takav tretman. Kada imate naprsnuće, morati vidjeti u kom pravcu se to dešava. Čak i da je u pitanju sitno naprsnuće, gotovo da je nemoguće igrati", započeo je fizio.

Pojasnio je i da ukoliko rascjep nije po pravcu bol je neminovan i teška je igra u takvim uslovima.

"Zamislite da vas neko ubode iglom u predjelu stomaka, vlakna naprsnu na tom mjestu.  Vlakna u ovom dijelu tijela se pomjeraju u jednom smjeru kada se istežu, na jedan način kod bekhenda, na drugi kada se savijamo. Teško je tretirati i izolovati ih od svega. Čak i pri disanju i običnom hodanju, reaguju", naveo je fizioterapeut.

Kako je onda Novak uspio da izađe na teren i postane šampion?

"Kralj šljake", Rafael Nadal imao je 2009. godine takođe ozbiljan rascjep na abdomenu tokom US opena. Stručnjak kaže "oni su druga vrsta".

"Lično, ne znam nikog ko ima rascjep, a da može da udara lopticu, mada je Đoković druga vrsta čovjeka, što me navodi na to da je procjep plitak. Ne bi trebalo da je dubok jer u suprotnom ne bi mogao da se kreće i igra. On je to uradio, ne znam kako, ali uspio je", završio je fizio ATP tura.

Kada je Novak podigao još jedan trofej krenula je i "lavina" komentara da je lažirao povredu, ali Đokovićev rekordan broj je tu, pa tako "negativci" nisu pobijedili ni ovoga puta.

Dokaz je i izjava fizioterapeuta koji ne sarađuje inače sa Đokovićem.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC