• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lekcija za sve na Zapadu, Irac dokazao da je Novak najveći: Ovaj tekst će svim kritičarima zapušiti usta!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dejvid Gorman je jasno razložio situaciju i dokazao ko je zapravo najbolji teniser svih vremena.

 novak-djokovic-najveci-svih-vremena-goat-rasprava-federer-nadal Izvor: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Novaka Đokovića britanski mediji redovno napadaju, ali nisu svi tako kritički nastrojeni prema najboljem teniseru sveta.

U Irskoj očigledno vlada drugačija klima, pošto je jedan od najcenjenijih tamošnjih medija "Ajriš tajms" jasno poručio - Novak je najveći ikada!

Možda će vas zanimati

Dejvid Gorman u tekstu pod naslovom "Teniska teška istina: Đoković je možda najbolji ikada" obrazlaže ono što je već svima postalo jasno.

"Kada je Rodžer Federer izgubio od Rafaela Nadala u finalu Vimbldona 2008. godine mnogi su mislili da će se Federer povući za nekoliko godina, pošto ima novca, a njegovo nasleđe je sigurno. Ipak, kada premotamo 13 godina unapred Federer se još uvek nada da će profitirati ovog leta na Vimbldonu i na Olimpijskih igrama u Tokoju, bez povlačenja na vidiku. Švajcarac koji u avgustu puni 40 godina kaže da se takmiči zbog "ljubavi prema igri". Ipak, on će primarno biti fokusiran na to što je njegova titula najboljeg ikada, koja je nekada izgledala sigurno, sada u velikoj opasnosti", navodi irski novinar u tekstu. 

On navodi da te 2008. godine niko nije mogao ni da zamisli da će se u trku za najboljeg ikada uključiti i Srbin! 

"Te 2008. Nadal je delovao kao jedini realističan Federerov rival. Mladi Novak Đoković je pokazao talenat kada je osvojio Australijan open te godine, ali je izgubio u tri seta od Marata Safina u drugoj rundi Vimbldona. Nadal je bio idealan rivval za Federera, kontrast snage i finese je bio idealan narativ za rivalstvo. Đokovićevi talenti su bili manje vidljivi. Njegova uloga je bila da sa Endijem Marejem bude vrhunski igrač, ali klasu ispod najboljih", navodi se u tekstu. 

Novinar navodi da je posle tog Australijan opena Đoković uspeo da dođe do čak 18 titula na grend-slemovima, te da je šest godina mlađi od Federera i godinu od Nadala. Navodi podatak i da je Nadal u prethodne tri godine uzeo samo dve titule na grend slemovima koji nisu Rolan Garos.

"Za to vreme Đoković je osvojio šest od prethodnih deset grend slemova i ne izgleda kao da će uskoro stati. Tenis se suočava sa teškom istinom da je Đoković, igrač koga mnogi ljubitelji tenisa vole da mrze, zapravo najveći teniser ikada", navodi autor teksta. 

On ističe da je Novak u prethodnim godinama stalno bio na meti kritika zbog raznih tema, od vakcinacije i svoje PTPA organizacije, do borbe za drugačiji karantin na Australijan openu. Ali kako primećuje novinar, to na terenu nije nimalo uticalo na Srbina!

"Kada se porede voljene figure Nadala i Federera, Srbin vodi u međusobnim duelima protiv obojice, što nije loše, ako se zna da su Nadal i Federer uzeli pet od prvih šest mečeva protiv njega kada je počinjao karijeru", podseća Gorman. 

On navodi da je Novakova 2011. godina verovatno najbolja sezona u istoriji tenisa, te da je u 2015. godini odigrao četiri grend slem finala. Pominju se i rekordi po broju osvojenih mastersa, a napominje se da je Novak sve to uspeo u naj

"Đoković konstatno pušta da njegova igra govori umesto njega. Postoji neumoljiva brilijatnost kod Srbina - počevši od dubine udaraca, do neverovtne fleksibilnosti i agilnosti, do neprevaziđenog riterna. Đoković u najboljem izdanju nema nijednu manu. Možda nikada neće biti voljen, ali navijači bar mogu da poštuju to što gledaju najboljeg tenisera svih vremena", zaključak je ovog teksta. 

I tu nema šta da se doda. 

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC