• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hoće li Novak na teren prije Rolan Garosa? Poznato sve o povredi - Đoković možda zaigra tek u Beogradu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Do turnira na šljaci ima vremena, ali može li najbolji na svijetu ranije da zaigra?

 Hoće li Novak na teren prije Rolan Garosa? Poznato sve o povredi Đoković možda zaigra tek u Beogradu Izvor: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Zaboljelo je to proklizavanje na meču protiv Tejlora Frica u ranoj fazi Australijan opena, a strepnja u narednim mečevima bila je sve veća. Pitali smo se, hoće li moći svjetski broj jedan na teren?

Mogao je Novak Đoković i to do devete titule na prvom grend slemu u godini. Oborio je rekord tamo gdje je dobio svoj prvi grend slem u karijeri, ali situacija nakon turnira nije sjajna.

Možda će vas zanimati

Trener srpskog asa Goran Ivanišević istakao je da nije rješenje da Novak igra samo grend slemove, ali da je oporavak neophodan.

"Još jednom će snimati povredu, vidjeti šta se dešava, a onda ćemo kao tim odlučiti koji će mu naredni turnir biti. Ne može da igra samo grend slemove", poručio je nekadašnji hrvatski teniser.

Prvi naredni grend slem je Rolan Garos čiji je početak zakazan za 23. maj, omiljeni turnir Rafaela Nadala na kome slavni Španac apsolutno dominira sa 13 titula. Prije toga, bitnija takmičenja održvaju se u Dubaiju, Majamiju i Monte Karlu, a nakon njih i turnir serije 250 u Beogradu koji se održava od 19. do 25. aprila.

Do početka tog turnira ima malo manje od dva mjeseca i moguće je da Novaka vidimo na terenu i prije turnira u Srbiji.

Ipak, ukoliko Đoković odluči da napravi malo dužu pauzu kako bi bio siguran da je 100% zaliječio povredu, nije nemoguće da Novak prvi meč poslije osvajanja Australijan opena odigra baš u svom rodnom gradu, Beogradu.

Teško da će se Đoković odlučiti za putovanje u Dubai ako uzmemo u obzir da to takmičenje počinje 14. marta, deset dana kasnije počinje Majami za koji takođe ništa nije sigurno.

Nole je nakon osvajanja trofeja priznao kroz kakav je bol prolazio pa tako nije isključeno da ga gledamo tek na šljaci. Tada će uslijediti Monte Karlo, Beograd, pa onda i mastersi u Madridu i Rimu, prije početka Rolan Garosa.

"To je bilo kidanje stomačnog mišića. Odmah sam osjetio kako je puklo. Nije djelovalo realno da ću moći da igram", objasnio je prvi reket svijeta, a stručnjaci su se takođe javili i objasnili koje je težine problem.

Fizioterapeut sa Australijan opena uporedio je Novakov bol sa ubodom igle u stomak i tako stavio do znanja kroz šta je do titule morao da prođe srpski teniser. Takođe se za portal "B92" oglasio i srpski hirurg Moma Jakovljević koji je upozorio da oporavak Đokovića može da traje bar mjesec dana.

"Prvo, ja nisam vidio snimak, tako da ne mogu ništa da prognoziram. U tom smislu mogu da komentarišem samo njegovu izjavu, da je on jači od čelika, da je to jako bolna povreda, izuzetna povreda i da se, kako on i sam kaže, taj rascjep povećao sa 1,7 na 2,5 centimetara. Za oporavak treba preko mjesec dana, da se to 'zalijepi' i ne ostavlja kasnije nikakve posljedice", objasnio je stručnjak, dok je i zvanični fizioterapeut Australijan opena otkrio zapanjujuće detalje.

Ostaje da čekamo oporavak prvog reketa svijeta i nove pobjede. One će prije ili kasnije doći.

Nole svakako može da predahne jer 8. marta obara rekord Rodžera Federera po broju provedenih nedjelja na ATP listi. Srpski teniser tog datuma započeće 311. nedjelju na vrhu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC