• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Panika! Novak se zbog ovoga odrekao milion dolara: Nisu ga slušali, sada je sudbina većine igrača na ATP turu u pitanju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Podaci koje je objavio Majami open podigli su prašinu u teniskom svetu.

 novak-djokovic-milion-dolara-nagrada-majami-open Izvor: Profimedia

Upozoravao je Novak Đoković, pričao, predlagao, niko ga nije slušao.

Možda će vas zanimati

Pljuštale su kritike, uvrede, svako je imao novo viđenje o tome zašto su Novakovi predlozi loši ili zlonamerni, a sada se vidi da je bio u pravu.

Majami open je upravo objavio da drastično smanjuje svoj nagradni fond, za čak 80 odsto! Pretprošle godine je taj turnir podelio 16,7 miliona dolara, a sada će novac koji će dobiti igrači biti dramatično manji. Majami open će u 2021. godini podeliti 3,34 miliona.

Ovo će najviše pogoditi slabije rangirane igrače, koji već godinama muče muku i jedva preživljavaju igrajući tenis. Mnogo puta je najbolji teniser na svetu govorio o tome, apelovao da se smanje nagrade za najbolje i povećaju za one koji ispadnu ranije na turnirima. 

Otišao je tako daleko da se odrekao milion dolara nagrade koje mu je pripalo kao najboljem na Australijan openu i namenio ih slabije rangiranim igračima.

Ova promena u Majamiju znači da če se za ispadanje u prvom kolu dobijati samo 10.000 dolara, u drugom 16.000, u trećem 26.000 dolara. Ako se uračunaju troškovi puta, treninga, smeštaja, trenera, ishrane i svega što ide uz život na ATP turu, ovo će biti strašan udarac za slabije rangirane tenisere i teniserke. 

 Ovo ne bi bio problem da nas ovo čeka na samo jednom turniru. Mnogi turniri sada moraju da potpisuju nove ugovore o TV pravima, a u vreme korone oni će biti višestruko manji, neće biti prihoda od prodaje karata, a uz to će i sponzori imati mnogo manje novca za davanje teniskim turnirima. 

Prvih 10, 20 ili 50 tenisera sveta će ovo preživeti, ali kako će to uticati na one od 100. mesta pa nadalje? Novak je spreman da podeli svoj deo kolača sa njima, ali ostali teniski velikani baš i nisu...

(mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC