• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaka su već otpisali za Vimbldon? Federer im je prvi favorit turnira - "Bilo bi dobro da Rodžer osvoji!"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ovi ljudi kao da ne gledaju tenis...

 Novaka Đokovića su već otpisali za Vimbldon? Rodžer Federer im je prvi favorit turnira  Mihail Štih Izvor: Profimedia

Bivši njemački teniser Mihail Štih, inače osvajač Vimbldona 1991. godine, tvrdi da će Rodžer Federer biti favorit na tom turniru ove godine. Iako iz ruku Švajcarca klize svi rekordi koje je postavio, mnogi vjeruju u njegov čudesan povratak.

Federer više od godinu dana nije igrao tenis, imao je operacije i od njih se oporavljao, ali mu je trava omiljena podloga. Zbog toga mnogi pretpostavljaju da svu svoju snagu skuplja za Vimbldon, što bi mogao da mu bude ''posljednji ples'' na velikoj sceni.

Možda će vas zanimati

Da je nekada veliki šampion blizu kraja karijere znaju i njegovi navijači.

''Prije ili kasnije Rodžer će završiti karijeru. Mnogi su to očekivali još prije pet godina, ali na njega niko nema uticaja. Poželio bih mu da osvoji Vimbldon i poslije tog finala kaže, 'znate šta, bilo je dosta, prestajem'. Ne bi bilo ništa bolje od toga. To bi toliko mnogo značilo za ovaj sport'', rekao je Nijemac.

Ali, i dalje ga vide kao čovjeka sposobnog da osvoji grend slem turnir. Čak i ovako jakoj konkurenciji, kada su tu Novak, Rafael i gomila ''klinaca'' koja prijeti.

''Nikada ga ne treba otpisivati jer on je nadaren igrač s vještinama koje mu dozvoljavaju da i u tim godinama i dalje bude dobar. Možda će mu problem biti i što mlađi više ne gaje ogromno poštovanje prema njemu poslije godinu dana pauze - mentalni aspekt igre je jako važan. Ipak, na Vimbldonu je i dalje kandidat za trofej jer tamo ima mentalnu snagu i tamo najviše uživa'', rekao je Mihael Štih.

Federer je posljednji turnir odigrao početkom 2020. godine, kada je dosta dobro nastupao na Australijan openu. Ipak, od tada je prošlo više od godinu dana, a on je imao čak tri operacije koljena.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC