• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olga za MONDO: Samo je Novak idol, svi drugi su konkurencija!

Autor Tamara Ranković

Mlada teniserka oduševila je učešćem na Australijan openu, Novak Đoković vjeruje u nju i njen talenat, a Olga je za MONDO govorila o dosadašnjim dostignućima kao i tome koliko joj znači podrška svjetskog broja jedan.

 Olga Danilović intervju MONDO Novak Đoković je jedini idol Izvor: Profimedia

Kada se pojavila na teniskoj sceni mnogi su odmah znali ko joj je otac, međutim veoma brzo je pokazala da ćemo ime da joj zapamtimo prije svega zbog njenog talenta, a ne samo zbog porodice iz koje dolazi.

Srpska teniserka Olga Danilović (20), ćerka proslavljenog košarkaša Predraga Danilovića zakoračila je u svijet bijelog sporta pokazavši talenat i spremnost da pravi velike rezultate. Malo je poznato da je 2018. napravila istorijski uspjeh jer je postala prva teniserka rođena u 21. vijeku koja je osvojila WTA turnir.

Da naša Olga može da uradi mnogo u ženskom tenisu vidio je i najbolji teniser svijeta Novak Đokovićkoji joj daje savjete i pruža ogromnu podršku. O uspesima, prvom reketu svijeta i ciljevima za MONDO je govorila mlada Beograđanka rođena 2001. godine.

Preko kvalifikacija obezbijedila je mjesto na minulom Australijan openu, na kojem je stigla do drugog kola, ali je u prvom meču napravila veliko iznenađenje pobjedom nad Hrvaticom Petrom Martić tada 19. teniserkom svijeta.

"Lijep početak takmičarske godine, jako sam zadovoljna svojom igrom na tom turniru, a pobjeda je došla uz to kako sam igrala. Nažalost izgubila sam odmah u drugom kolu glavnog takmičenja, ali moja protivnica je odigrala meč bez greške i nije mi dala puno prostora za preokret. Trijumf nad top 20 igračicom svijeta mi znači puno za motivaciju, jer prošle godine nismo igrali puno turnira, a krenuti sa takvim pobjedama je odličan vjetar u leđa za nastavak sezone", počela je Olga u razgovoru za MONDO.

Olga Danilović, Adria tur
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Ona je ponosna na igru iz Melburna, ali i na igru iz Liona gde je nedavno u dubl konkurenciji stigla do finala sa partenrkom Eženi Bušar. Istakla je da sa oba turnira nosi lijepe utiske iako situacija usljed pandemije nije bila prijatna.

"Iz Australije nosim divne utiske i jako sam ponosna na svoju igru tamo i kako sam se nosila sa svim tim okolnostima i uslovima u kojima smo se našli svi mi igrači, prvi put smo bili u takvom karantinu i u takvoj situaciji koja ni malo nije bila laka, ali važno je da smo mogli da se takmičimo i da je sezona krenula upravo iz Australije, dakle tradicionalno. Iz Liona takođe nosim odlične utiske obzirom da dubl nisam igrala dve godine, Bušar i ja smo se odlično uklopile i odlično odigrale turnir, ali nažalost u finalu nismo uspjele da pobijedimo iako smo bile blizu. Nadam se da ćemo opet u budućnosti da igramo zajedno.

Iako dubl nije igrala dve godine, u juniroskoj konkurenciji ima tri grend slem titule, a trenutno 158. teniserka svijeta objasnila je da i danas njeni rezultati svjedoče tome da može da bude uspešna u dubl konkurenciji samo sa još većim znanjem nego ranije.

"To su dvije različite Olge, s tim da obe znaju da igraju dubl, čemu svedoče i rezultati. Juniorski dani su divni i jedno veliko iskustvo koje sam prenijela i na sadašnje mečeve. Ipak, sigurno je da imam mnogo veće znanje i iskustvo sada nego tada", istakla je Danilovićeva mada i priznala da je veći fokus stavlja na singl mečeve.

"Meni je svakako fokus na singlu, ali uvek volim da odigram dubl i mislim da imam dobre rezultate u dublu tako da što da ne, ali svakako je kompletan fokus na singlu", potvrdila je OIga.

Olga Danilović, Adria tur
Izvor: MN PRESS

 Kao mladoj sportistkinji koja gradi svoje tenisko ime, epitet velikog talenta stvarao je pritisak, ali vremenom je taj kompliment postao motiv koji Olgu "gura" naprijed.

"Prije mi je to bio veliki pritisak, ali navikla sam se na to, prosto odmalena imam tu etiketu što bi se reklo na sebi, tako da sad sam to preokrenula u motivaciju i mislim da mi je to samo još jedan vjetar u leđa, da me prosto ljudi bodre, navijaju za mene i gledaju me. Sa vremenom sam naučila da se borim sa tim", objasnila je srpska teniserka za MONDO.

Iako bi teniserke mlađe generacije na pitanje o teniskom idolu najčešće navele ime teniserke, Olga samo jednog čovjeka doživljava na taj način, a to je prvi reket svijeta. Uzor joj jeste poznata češka teniserka, ali Novak je iznnad toga.

"Uvijek sam govorila da imam teniskog uzora po igri, a to je Petra Kvitova zato što je ljevoruka i imamo sličan stil igre, ali nikad nisam imala nekog ženskog idola u tenisu. Moj jedini idol po svemu je Novak, sve ostale gledam kao konkurenciju" iskrena je bila Olga.

Poznato je da je Đoković Olgu pratio u Australiji, ali i da je prisustvovao njenim treninzima u Beogradu, što mladoj teniserki mnogo znači jer ako od nekoga može da se nauči recept za uspjeh to je svakako Novak.

"Neizmjerno mi znači Novakova podrška, njegovi savjeti. Svi znamo koliko je zauzet sa svojim obavezama, karijerom i mnogo sam mu zahvalna na tome što je našao vremena da se posveti meni i mom tenisu. Izuzetno mi je drago što sam prešla kod njega u Akademiju, što treniram tamo, divno mi je i srećna sam", poručila je za MONDO Danilovićeva.

Djoković, Janković, Danilović, Zimonjić
Izvor: MN PRESS

 Olgini roditelji, sportska novinarka Svetlana Danilović i čuveni košarkaš Predrag Saša Danilović, uz to što se raduju uspjesima starije ćerke, imaju i mlađu Sonju koja je izuzetno uspješna u odbojci i koja je sa samo 14 godina dobila poziv za seniorski reprezentativni tim. Teniserka vjeruje da njena mlađa sestra može da napravi veći uspjeh kako od nje tako i od njihovog tate.

"S obzirom na to kakve predispozicije ima moja sestra Sonja pred njom je blistava budućnost u sportu koji je izabrala za svoj poziv. Kao i svaka starija sestra želim joj samo sreću, a ako je njena sreća u odbojci naravno da je svi podržavamo. Drago mi je što je uspješna, ali mogu više da je savjetujem kao sestra nego kao sportista i nikad ne dam na nju. Kada god me je pitala i kad god me pita uvijek joj dam savjet onako kako mislim da je najbolje za nju u tom momentu, na njen uspjeh gledam iskreno i nadam da će biti sto puta uspješnija i od mene i našeg tate i bilo koga drugog", emotivno je istakla Danilovićeva.

Olga i Sonja Danilović na utakmici
Izvor: MN PRESS

Mlada teniserka uzbuđena je zbog ostatka sezone. Najprije ćemo je gledati kao i Novaka u Majamiju od 22. marta do 4. aprila, a zatim će u Kraljevu nastupiti sa reprezentacijom, čemu se posebno raduje. Za predstojeća takmičenja priprema se u Đokovićevom trening centru.

"Prešla sam kod Novaka u Akademiju, tamo mi je fantastično i mislim da radimo odličan posao. Planovi poslije Liona su da idem za Majami na turnir iz Masters serije. Nakon toga čekam Bili Džin King kup, bivši Fed kup i to zaista jedva čekam, da prvi put za reprezentaciju igram u Srbiji, do sada sam igrala uvijek grupne faze koje su bile van naše zemlje" rekla je Olga koja će da brani boje srpske zastave u aprilu.

Kada nam za nekoliko godina bude davala intervju, Olga bi volela da povod ne bude samo tenis, ali isto tako radovala bi se da priča o grend slem tituli ili tome što je postala prva teniserka svijeta.

"Voljela bih da pričamo o nekim drugim temama koje nemaju veze sa tenisom, ali isto tako voljela bih i da bude tema neki grend slem ili broj jedan na WTA listi. Želim da uživam na terenu i da to što radim bude sve bolje i bolje" zaključila je za MONDO Olga Danilović.

Mlada teniserka trenutno je 158. na svijetu, a najbolji rezultat ostvarila je 2018. kada je bila 96. igračica planete. Vrijeme za još veće uspjehe je tek pred njom, a teniski stručnjaci prepoznali su talenat 

Olga je definitivno na pravom putu. Samo napred!

(MONDO) 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC