• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španci shvatili - Nadal će se teško vratiti na prvo mesto! I njima je jasno - otkrili zašto Novak ostaje bolji!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Prihvataju sudbinu...

 rafael-nadal-prvo-mesto-tesko-povratak-novak-djokovic-danil-medvedev-spanski-mediji Izvor: Profimedia/Icon Sportswire/YouTube/Australian Open TV/Printscreen

Rafael Nadal će imati jako težak posao da se vrati na prvo mesto ATP liste!

Možda će vas zanimati

Španci su sada postali svesni - on nije najbolji teniser i neće mu biti lako!

Naime, nedavno je ispisana nova stranica teniske istorije, pošto je Danil Medvedev preskočio španskog tenisera na drugom mestu ATP liste, čime je prvi put posle skoro 16 godina neki igrač stigao na jedno od prva dva mesta liste, a da nije član čuvene "velike četvorke".

Međutim, sada španski portal "Ke" piše da će Nadalu biti jako teško da ikada ponovo postane najbolji teniser sveta!

U tekstu naslovljenom "Rafa Nadal više nije najbolji teniser - Zašto će biti vrlo teško da se vrati na prvo mesto", Španci su naveli nekoliko razloga zašto je to slučaj.

Prvi razlog je taj što je Nadal propustio najveći deo prvog dela sezone na betonu. Zbog povrede leđa nije nastupio na ATP kupu, a onda je pod injekcijama igrao na Australijan openu.

Izvor: ATP.com/screenshot

Tamo je razočarao svoje navijače ispavši u polufinalu od Stefanosa Cicipasa uprkos vođstvu 2:0 u setovima, a na sve to je stigla vest da je igranjem u Melburnu samo pogoršao svoju povredu.

Zato je propustio i Roterdam i masters turnir u Majamiju, pa će sada morati da se fokusira samo na šljaku u narendim mesecima.

Kada znamo i kako Nadal igra na betonu i da mu to nije omiljena podloga, jasno je da mu ni u drugom delu sezone to ne garantuje velike uspehe, kada se budu igrali turniri po SAD.

"Ke" navodi da sada više Nadal ne mora da se bori "samo" sa Đokovićem za tu prvu poziciju, već i sa Danilom Medvedevom, mladim teniserom koji je u usponu i koji nagoveštava velike stvari.

Medvedev je imao niz od 20 pobeda na ATP turu, osvojio je i Završni masters 2020. i ATP kup na početku ove godine, pa će Nadal morati da brine i o njemu. Kako će Rus igrati u Majamiju i biće prvi nosilac turnira posle odustajanja Đokovića, jasno je da bi Medvedev mogao još dodatno da "pobegne" Nadalu pred sezonu šljake.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC