• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žestoko! Otrkivena istina o Federeru, Nijemac ga optužio: On bira koji će da bude na ATP listi, a Novaka baš briga!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Naribao" je i Nadala, mada mu se jedna stvar oko Đokovića može zamjeriti...

 Žestoko! Otrkivena istina o Federeru, Nijemac ga optužio: On bira koji će da bude na ATP listi Izvor: Profimedia/Kevin Quigley/Daily Mail/SOLO Syndicatio

Navikli smo već da sa Zapada stižu snažne i najčešće nepravedne kritike na račun Novaka Đokovića, ali nismo dugo čuli da neko ovako udari na Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

To je uradio Dirk Hordorf, potpredsjednik njemačkog teniskog saveza i čovjek koji je svojevremeno bio trener Janka Tipsarevića.

Možda će vas zanimati

On je krajem 2020. kritikovao ATP i Federera, smatrajući da je Švajcarac direktno uticao na to da se promjenom sistema bodovanja u vrijeme pandemije on zadrži u vrhu liste najboljih tenisera svijeta.

ATP je uveo i pravilo "zaštićenog plasmana", za koji smo ranije čuli Aleksandera Zvereva da kaže da je nepravedan. On se tom prilikom žalio kako je moguće da je Federer bolje rangiran od njega, a da 13 mjeseci nije igrao tenis.

Sada je Hordorf na svom Fejsbuku objavio kraći tekst u kojem je kritikovao i Federera i Nadala, usput pomenuvši i Đokovića.

"Mnogi imaju problem da shvate kako funkcioniše sadašnji ATP sistem rangiranja. Sve je zapravo jednostavno. Rodžer Federer može da bira koji će da bude na ATP listi bez da odigra ijedan meč! Rodžer se nalazi u veću igrača i to ga čini srećnim", kazao je Nijemac pa prešao na Nadala:

"Nadal je srećan jer će moći tri godine da zadrži bodove. Gle čuda i on je u vijeću igrača!"

Pomenuo je i Novaka Đokovića.

"Đokovića sistem ne interesuje. On je prvi i šta ga briga ko je iza njega. Tako da je i on srećan", objašnjava iskusni Nijemac.

Ipak, Hordorf je očigledno zaboravio da je Đokoviću bilo zabranjeno da bude dio ATP Savjeta i da je baš zbog ovakvih problema i osnovao svoju organizaciju tenisera PTPA.

Uslijedio je Hordorfov nastavak priče o Mareju i drugim teniserima.

"Marej ne pobjeđuje. On dobija specijalne pozivnice. Sve dok je tako što bi morao da napreduje na rang listi. A za ostale... ma koga briga! Evo Medvedev je drugi na svijetu i nikoga to ne interesuje. Zverev i Rubljov su bijesni i šta sa tim? Rubljov je osvojio pet titule prošle godine i i dalje je lošije plasiran od Federera koji nije igrao 13 mjeseci! A ostali trpe i ne znaju šta da rade. Još jednom - koga za**li za njih? Nikoga", zaključio je Hordorf.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC