• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trenirao Novaka do svjetskog vrha - nije moralo da bude tako: Ćerka mu ''zabranila'' da radi sa Đokovićem!

Autor Dragan Šutvić

Nekadašnji slovački teniser jedan je od najzaslužnijih za napredak u karijeri najboljeg tenisera svijeta

 novak-djokovic-marjan-vajda-cerka-reakcija Izvor: MN PRESS

Čovek koji stoji godinama uz srpskog tenisera Novaka Đokovića mogao je zbog jedne zanimljive stvari da ne bude u njegovom timu.

Noletov dugogodišnji trener Marjan Vajda gaji mnogo vjere u srpskog asa, a u jednom teniskom podkastu ispričao je detalj sa početka saradnje sa prvim reketom svijeta.

Možda će vas zanimati

Do njihovog susreta došlo je slučajno prije 15 godina, a Vajdinoj ćerki Nataliji Novak uopšte nije bio simpatičan pa je čak i prokomentarisala da srpski as ima loš bekhend.

"Imam zanimljivu priču kako sam upoznao Novaka 2006. godine. Pozvali su mog prijatelja Brana Stankovića da trenira Novaka. On nije htio da trenira, ali im je rekao da ima dobrog prijatelja i da će da pita njega. Pozvao me je kasnije tog dana. Ja sam ga pitao, ko je taj Novak? Ja sam u to vrijeme trenirao žensku reprezentaciju Slovačke u nacionalnom teniskom centru. Poslije tri dana me je pozvao Novak i sa ćerkom sam otišao u Pariz", počeo je priču bivši slovački teniser.

"Otputovali smo u Pariz, gdje smo upoznali cijelu porodicu, roditelje i braću. Novak je trenirao sa Olivijem Rohusom. Poveo sam svoju ćerku i gledali smo ga. Pitao sam je, slušaj Natalija, šta misliš o ovom momku? Ona ga je pogledala, on je imao neku razmjenu udaraca, a onda je rekla "Ne znam, nema nikakav bekhend", ispričao je Vajda zabavni detalj.

"Već tada ga je osuđivala, dala mi zadatak i poručila da imam težak posao i da moram da unaprijedim njegovu igru na neki način, ali već tada sam vidio da je nevjerovatan takmičar. Jednom kada izađe na teren, skoro da ne gubi poene" nasmijano je objasnio Marjan Vajda koji kada vidimo šta Novak danas radi očigledno nije pogriješio.

Novak Đoković na teren izlazi naredne nedjelje u Majamiju (24. mart - 4. april), nije sigurno da će Vajda biti na tom turniru uz njega, ali je čuveni stručnjak najavio da će na Rolan Garosu sigurno biti podrška sa tribina najboljem na svijetu.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC