• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvat brutalno nokautiran, imamo novog šampiona! Radio u rudniku, spavao na ulici, bio član bandi, sad je ostvario san!

Autor Dragan Šutvić

Afrika ima još jednog šampiona, "Predator" nemilosrdan u revanšu!

 stipe-miocic-frensis-nganu-nokaut-ufc-mma-rezultat-pobjeda Izvor: Profimedia

UFC ima novog kralja teške kategorije! Kamerunac Frensis Nganu nokautirao je u drugoj rundi Amerikanca hrvatskog porijekla Stipu Miočića, osvojio toliko željeni pojas, ispunio san i ispisao jednu predivnu priču modernog sporta!

Nganu je odrastao u bijedi i nemaštini, radio je kao dijete u rudniku soli, odrastao je bez oca, domogao se Evrope, bio član ulične bande, beskućnik, sa 26 je počeo da se bavi borilačkim vještinama i sada, sa 34 godine je postao šampion!

Možda će vas zanimati

Prva stvar koju je uradio poslije meča je da obeća da će odnijeti pojas u svoje selo u Kamerunu i postaviti ga tako da ga svi vide i znaju da mogu da ostvare svoje snove.

Što se tiče same borbe, ovo je bio revanš u kome smo vidjeli koliko je Nganu napredovao, ali i koliko Stipe zaista nije ličio na sebe.

Nganu je odmah zauzeo centar kaveza, Miočić se držao na distanci da bi izbjegao brutalnu snagu svog protivnika. Kamerunac se odlično branio od spuštanja u parter, što mu nije polazilo za rukom u prvom duelu.

Najznačajniji trenutak prve runde bio je kada je "Predator" pogodio Miočića nogom u glavu, ali je šampion to odlično podnio.

Druga runda je počela niskim udarcima nogom, a onda je Nganu lijevim krošeom poslao Miočića na pod. Hrvat je ustao, ali je Kamerunac nastavio da ispaljuje "projektile", od kojih je jedan ponovo poslao Stipu na pod. Predator je uspio da uputi još jedan udarac, a onda je sudija zaustavio meč.

Nganu se poslije meča zagrlio sa Kamaru Usmanom, šampionom velter kategorije, koji je bio u njegovom timu sinoć. Njih dvojica i šampion srednje kategorije Izrael Adesanja su tri UFC šampiona rođena u Africi.

Usman je Amerikanac nigerijskog porijekla, a Adesanja je Novozelanđanin takođe rođen u Nigeriji.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC