• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udarac za Federera! Rival ga prozivao, a sada i prestigao: Dok Rodžer pada, Đoković nastavlja da ispisuje istoriju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Izašla je nova ATP lista sa podjednako lepim pogledom na njen vrh kao i prethodnih sedmica.

 novak-djokovic-315-nedelja-prvo-mesto-atp-rang-lista-rodzer-federer-udarac-pao-sedmi-zverev Izvor: Profimedia/Kevin Quigley/Daily Mail/SOLO Syndicatio

Nastavlja se ispisivanje teniske istorije.

Možda će vas zanimati

Novak Đoković započeo je ovog ponedeljka 315. sedmicu na prvom mestu ATP liste, čime je nastavio da pomera sopstveni istorijski rekord po broju nedelja provedenih kao vladar svetskog tenisa.

Đoković je u odnosu na prošlu sedmicu izgubio 45 poena, ali je to zaista neznatna promena da bi mogla na bilo koji način da ugrozi njegovu poziciju.

On sada ima 11.693 boda i tačno 1.663 poena više od drugoplasiranog Danila Medvedeva. Ipak, iako u samom vrhu očekivano nema promena, jedna važna se unutar društva 10 najboljih tenisera ipak dogodila.

Rodžer Federer je sada sedmi teniser sveta, pošto je Nemac Aleksander Zverev uspeo da ga prestigne i popne se na šesto mesto. Federer je tako nastavio svoj pad započet još prošle godine, pošto je imao period od čak 13 meseci bez ijednog odigranog meča.

Odavno je poznato da je Zverev kritikovao ATP sistem bodovanja i "peckao" Federera kako je moguće da ga i dalje nije prestigao. Pominjao je Zverev da Švajcarac godinu dana nije igrao tenis, a da je on sam igrao i finale US opena prošle godine...

Federer je ove godine upisao samo po jednu pobedu i jedan poraz u Dohi, pa ga je i Nemac konačno pretekao. Kako je Andrej Rubljov sada samo 475 bodova iza njega, moguće je da u narednom periodu Federer nastavi da pada na rang listi...

Ostali raspored igrača u vrhu ATP liste je isti - Nadal je treći, Dominik Tim četvrti, a Stefanos Cicipas peti. Što se tiče srpskih tenisera, Dušan Lajović je pao za tri mesta i trenutno je 29. na svetu, Filip Krajinović je trenutno 36, Miomir Kecmanović je zadržao 46. mesto, a Laslo Đere je 57. teniser sveta.

Izvor: ATP screenshot

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC