• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi jure Novakov trofej! Rafa, Rodžer i Medvedev na istoj misiji: Hoće da skinu Srbina sa trona za mesec dana!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Pre Rolan Garosa imaćemo nekoliko izuzetno jakih turnira na šljaci.

 novak-djokovic-rafael-nadal-rodzer-federer-dominik-tim-danil-medvedev-madrid Izvor: MN Press/Profimedia

Počinje sezona na šljaci, a dok čekamo odluku oko Rolan Garosa i nadamo se da će francuske vlasti dozvoliti da se jedini grend slem na šljaci odigra u svom terminu, drugi turniri skupljaju velike zvezde.

Možda će vas zanimati

Novak Đoković će nastupiti u Monte Karlu, potom na Serbia openu, a onda će kao prvi teniser sveta biti prvi nosilac turnira u Madridu.

Ovaj turnir nije održan 2020. godine, a 2019. godine ga je osvojio upravo Srbin pobedivši u finalu Stefanosa Cicipasa 6:3, 6:4.

Turnir će se odrćati od 27. aprila do 9. maja, a skupiće sve najbolje tenisere na svetu! Novakovu titulu želeće da uzmu i ljubitelj domaće publike Rafael Nadal, kao i iskusni Rodžer Federer koji se posle duge pauze vraća na teren i ulazi u formu.

Nadal je 2019. godine izgubio u polufinalu od Cicipasa, koji će se i ove godine naći na turniru. Polufinalista je bio i Dominik Tim kome je šljaka najbolja podloga i nada se trofeju, dok je sa Danilom Medvedevom stvar drugačija.

On je u karijeri ostvario jako malo pobeda na šljaci i ne nosi bodove, ispao je u prvom kolu te 2019. godine. Sada se nada da bi boljom igrom na ovoj podlozi uspeti da se približi Novaku koji ima skoro 2.000 bodova više od Rusa, koji je novi broj 2 na ATP listi.

Od velikih imena tu će biti i Aleks Zverev, Andrej Rubljov, Mateo Beretini i Aslan Karacev, a od srpskih tenisera nastupiće i Dušan Lajović i Filip Krajinović. 

Za mesec dana će se svi oni nadati da će uzeti trofej Novaku, te da će uzeti bodove koji će ih približiti Srbinu koji stoji čvrsto na prvom mestu. 

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC