• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjajna partija mladog golmana Borca m:tel Berina Brkića protiv Maglaja! Jubilarna, 20. pobjeda!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Borca m:tel deklasirali su Maglaj u 24. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine i ponovo se vratili na lidersku poziciju na tabeli.

 rk borac - rk maglaj, plbih, 26. kolo Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

"Plus osam" za Borac m:tel protiv Maglaja!

Više nego zasluženo, Banjalučani su upisali jubilarnu 20. pobjedu koja im ipak nije omogućila da ponovo preuzmu vrh tabele s obzirom da je Izviđač upisao siguran i ubjedljiv trijumf nad brčanskom Lokomotivom (46:24), pa je razlika od jednog boda ostala u korist "skauta" i nakon 24. kola.

Možda će vas zanimati

Borac m:tel - Maglaj 38:30 (20:15)

Banjalučani su do osjetnije prednosti od tri razlike stigli već u šestom minutu (4:1), a vođstvo od tri-četiri gola su rutinski održavali do sredine prvog poluvremena (9:6).

"Plus pet" je bilo u 17. minutu dvoboja u "Boriku" (11:6), međutim, Maglajani su uspjeli da smanje na samo dva razlike zahvaljujući raspoloženima Edi Mehinagiću i Marku Stoisavljeviću (13:11).

Ipak, do odlaska na odmor, izabranici Veselina Vujovića su dodatno učvrstili odbranu i postigli nekoliko laganih pogodaka i prvo poluvrijeme riješili u svoju korist rezultatom 20:15.

Za samo tri minuta drugog poluvremena, gosti iz Maglaja su smanjili na samo "minus dva" (23:21) i ozbiljno zaprijetili Borcu m:tel da mogu do preokreta, ali su taj napad odbili domaći rukometaši i brzo vratili na "plus četiri" što su bez problema čuvali do sredine nastavka, iako nisu imali rješenja za sjajnog Mehinagića (28:24).

Na sreću navijača crveno-plavih, proradio je Savo Slavuljica, a potom i Aleksandar Miličević, koji su po prvi put na meču odveli Banjalučane na šest razlike u 48. minutu (30:24).

Tada se razbranio i mladi čuvar mreže tima iz Banjaluke Berin Brkić, koji je fenomenalno skinuo nekoliko zicera Maglaju, a to je dalo dodatni vjetar u leđa Banjalučanima da definitivno prelome utakmicu u 50. minutu kada je na semaforu pisalo "plus devet" - 33:24.

Do kraja je ovjera 20. jubilarne pobjede u sezoni, bila samo pitanje rutine...

Najefikasniji u banjalučkom taboru bili su Milan Dakić i Miloš Nježić sa po sedam postignutih golova, pogodak manje postigao je Aleksandar Miličević, dok se pet puta u strijelce upisao Savo Slavuljica. Ipak, jedan od najzaslužnijih za ubjedljivu pobjedu bio je mladi golman crveno-plavih Berin Brkić, koji je u drugom poluvremenu sakupio 10 odbrana. Bjelorus Artsjom Podasinov upisao je šest uspješnih intervencija.

U gostujućem timu, briljirali su Edo Mehinagić sa čak 11 golova, odnosno Marko Stoisavljević sa sedam, dok je Haso Ćosić uknjižio tri pogotka manje.

REZULTATI 24. KOLO

Konjuh - Bosna 30:24
Iskra - Slavija 10:0
Krivaja - Vogošća 29:30
Sloga Doboj - Derventa 39:30
Borac m:tel - Maglaj 38:30
Sloga (GV - U) - Leotar 26:21
Izviđač - Lokomotiva 46:24

Nedjelja

Sloboda - Gračanica (16.30, BHT 1)

TABELA: Izviđač 41, Borac m:tel 40, Sloga D. 36, Konjuh 31, Gračanica (-1) 30, Sloboda (-1) 30, Vogošća 29, Leotar 27, Krivaja 25, Sloga GV-U 24, Maglaj 20, Lokomotiva 15, Iskra 14, Bosna 10, Derventa 2, Slavija 1

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC