• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubuški je neosvojiva tvrđava: Izviđač u Banjaluku donosi prednost od tri gola

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Odigran prvi četvrtfinalni meč Kupa BiH, Ljubušaci zabilježili 14. ovosezonski trijumf na svom terenu.

 izviđač borac m:tel četvrtfinale kupa bih Izvor: Promo/RK Borac m:tel

Prvi meč četvrtfinala Kupa BiH između Izviđača i Borca m:tel pripao je domaćinu, koji je na svom terenu u Ljubuškom slavio 34:31, te tako napravio zalihu od tri gola pred revanš u "Boriku" za sedam dana.

Ljubušaci su još jednom potvrdili da su neprikosnoveni kod kuće, jer su zabilježili 14. ovosezonski trijumf, treći u Kupu BiH, dok 11 imaju u Premijer ligi BiH.

IZVIĐAČ - BORAC M:TEL 34:31 (17:17)

Možda će vas zanimati

Očekivano je duel počeo dosta žustro, igralo se prilično jako na terenu, ali je viđeno i mnoštvo lijepih poteza i golova.

Slično posljednjem prvenstvenom duelu u Banjaluci u decembru, kada je u "Boriku" Borac m:tel slavio 24:23, ni u ovom meču niti jedna od ekipa nije uspjela da stvori ubjedljivu prednost, a na odmor poslije 30 minuta otišlo se s egalom - 17:17.

Rukometaš Borca m:tel Savo Slavuljica dobio je sredinom prvog poluvremena veoma jak udarac u nos, koji je počeo da krvari, ukazana mu je ljekarska pomoć, ali nije mogao da nastavi susret. Prema prvim informacijama iz Ljubuškog, Slavuljici je slomljen nos.

Susret su nešto bolje otvorili gosti, vodili u prvih šest minuta sa jednim do dva gola prednosti, ali je onda uslijedila mini-serija domaćih 3:0, od čega je dva gola zaredom postigao kapiten Domagoj Alilović, i Ljubušaci su u osmom minutu prvi put došli do prednosti.

Pokušavali su Banjalučani u nekoliko navrata da odigraju napad bez golmana, ali nisu prolazile dobro te njihove zamisli. Tri puta su izgubili loptu, tačnije domaći su presjekli dodavanja Banjalučana, što su rukometaši Izviđača znali da kazne i postignu lagane golove, te sredinom prvog poluvremena prvi put oni steknu dva gola prednosti - 11:9.

Ipak, vrlo brzo vratili su se "crveno-plavi" i golom Nemanje Vučičevića iz sedmerca izjednačili na 11:11.

I u preostalih 10 minuta prvog dijela praktično se igralo gol za gol, tako da nakon prvog poluvremena niti jedna od ekipa nije uspjela da stekne rezultatsku zalihu pred nastavak.

Izvor: Promo/RK Borac m:tel

U prvih deset minuta nastavka igralo se istim tempom kao u prvom poluvremenu, a onda su Ljubušaci zaigrali bolje. Gosti nisu uspjeli da iskoriste igrača više, uslijedilo je i nekoliko nerealizovanih napada, što su domaći iskoristili da prvi put na meču steknu tri gola prednosti. U 43. minutu na semaforu je stajalo 26:23.

U tim trenucima zablistao je mladi Nikola Primorac, priključio mu se i Filip Odak, dok se u drugom dijelu razbranio i mladi golman Ljubušaka Matej Mandić (18), odnedavno reprezentativac Hrvatske. Njih trojica potvrdili su da Izviđač ne treba da brine za budućnost.

Ipak, imao je i Borac m:tel svoju seriju, i to 4:0. Najviše zahvaljujući raspoloženom Draganiću i Luki Periću stigli su Banjalučani do novog vođstva (27:26).

Nedugo zatim, nova mini-serija domaćina. Kos je u trenucima kada je Izviđač imao igrača manje pogodio za 30:28, te je u tim trenucima i prelomljen susret. Borac m:tel nije uspio da se vrati i domaći su stekli tri gola prednosti pred revanš - 34:31.

Najefikasniji na susretu bio je Vlado Draganić sa osam golova, u taboru Borca m:tel još su se istakli Luka Perić sa šest, te Nemanja Vučičević i Milan Dakić sa po pet golova.

Pobjednički tim predvodio je Stjepan Jozinović, strijelac sedam pogodaka, Miloš Kos postigao je šest, koliko i Milan Vukšić, od čega je četiri dao iz sedmerca.

KUP BIH - ČETVRTFINALE:

Izviđač (Ljubuški) - Borac m:tel (Banjaluka) 34:31
Sloga (Doboj) - Sloboda (Tuzla) 31:29
Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje) - Gračanica 24:26
Bosna (Visoko) - Vogošća 27:28

Revanši su na programu za sedam dana.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vox

Jel nas to napušta Veselin, Makedonija nova destinacija

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC