• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel srušio Izviđač u Boriku, 45 golova Sloge protiv Lokomotive!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Rukometaši Borca u uzbudljivom derbiju savladali Izviđač u Boriku, Sloga razmontirala Lokomotivu!

 Rukometna liga BIH 10 kolo Borac - Izviđač Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Rukometaši Borca m:tel napravili su odličnu uvertiru za duel EHF Evropskog kupa protiv kosovske Bese pobjedom u velikom derbiju BIH fudbala.

Borac je savladao Izviđač 24:23 u vrlo uzbudljivom duelu 12. kola koji je riješen u samom finišu.

Možda će vas zanimati

Imao je Izviđač posljednji napad, više od pola minute, međutim, napravili su grešku u koracima i izgubili loptu, nakon čega su crveno-plavi sačuvali gol prednosti i upisali 11. pobjedu u sezoni.

Ekipa Mirka Mikića tako je zadržala prvo mjesto na tabeli, ispred dobojske Sloge i Izviđača.

Banjalučani su odlično krenuli i poveli 3:0, međutim, nakon uvodnih minuta i Izviđač je uhvatio ritam i izjednačio, da bi nakon vođstva Borca 6:4, preokrenuo na 6:7.

Ponovo je ekipa Mirka Mikića povela, ali se nastavilo u ritmu gol za gol i "skauti“ su na svaki gol Borca uzvraćali istom mjerom.

Imao je Borac posljednji napad u prvom poluvremenu, međutim, golman Izviđača je odbranio i na odmor se otišlo rezultatom 11:11.

Izviđač je bolje otvorio drugo poluvrijeme i napravio seriju 3:0, da bi nakon deset minuta igre u nastavku imao prednost 17:13.

"Skauti" su mogli i na "plus pet" i pitnaje je šta bi poslije bilo, međutim, Subotić je odbranio zicer nakon kontre Izviđača, da bi Borac potom smanjio na 17:15. 

Pokušali su gosti tajm-autom da poremete ritam Banjalučana, ali je ekipa Mirka Mikića uspjela da izjednači na 17:17 i ponovo vrati potpunu neizvjesnost.

Meč je odlučen u posljednjih pet minuta meča u kojima je i jednima i drugim nedostajalo koncentracije, pa smo u samom finišu gledali vezane izgubljene lopte prvo Borca, pa onda i Izviđača, pri rezultatu 23:21, a onda je i Vućićević promašio sedmerac.

Gosti iz Ljubuškog uspjeli su da smanje na 23:22, ali su se našli u problemu kada je Borac izborio novi sedmerac iz kojeg je povisio na 24:22, ali i isključenje jednog igrača Izviđača.

"Skauti" su uspjeli da sa igračem manje smanje na 24:23, a nakon odbrane svog golmana imali i priliku da izvuku bar remi, ali su napravili tehničku grešku, ostali bez lopte, pa i boda.

Najzaslužniji za trijumf Borca bio je mladi Marko Lukić sa sedam golova dok je Vučičević postigao pet pogodaka.

U ekipi Izviđača Kos je postigao osam, a Vukšić, Alilović i Bošković po tri.

Dobojska Sloga pobjedom nad Lokomotivom izjednačila se bodovno sa Borcem, ali je preuzela lidersku poziciju pošto je goste iz Brčkog savladala sa 45:21!

I Sloga i Borac imaju po 22 boda, ali Dobojlije sada imaju bolju gol razliku od Banjalučana, dok je treći Izviđač sa 18 bodova.

PREMIJER LIGA BiH – 12. kolo

Slavija – Vogošća 20:24

Iskra – Derventa 31:23

Bosna – Gračanica 22:31

Konjuh – Sloga (GV/U) 25:21

Borac m:tel – Izviđač 24:23

Sloga (D) – Lokomotiva 45:21

Sloboda – Leotar 29:24

Krivaja – Maglaj 32:25

TABELA: Sloga (D) 22, Borac m:tel 22, Izviđač 18, Sloboda 16, Gračanica 16, Vogošća 15, Krivaja 15, Konjuh (-1) 12,  Leotar (-1) 9, Lokomotiva (-2) 9, Iskra 8, Maglaj 8, Sloga (GV/U) (-2) 6, Bosna (-2) 2, Slavija (-2) 2, Derventa 2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC