• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaku je tata psovao sve po spisku kad je gubio od Hrvata: Dobio je Noleta 6:0, batalio tenis i sad je poznati muzičar!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Tad je došao njegov tata i prekinuo trening."

 goran belošević o novaku đokoviću Izvor: Instagram/goran.belosevic/Screenshot

Hrvatski muzičar Goran Belošević bio je velika nada tenisa i kao jedan od najtalentovanijih nastupao u čuvenoj akademiji Nikole Pilića.

U njoj je naravno bio i Novak Đoković, pa i veliki letonski talenat Ernest Gulbis, međutim samo je Nole uspeo da napravi ogromne uspehe o kojima se i danas priča. Međutim, u vreme kada su bili klinci, to nije bilo baš tako...

Možda će vas zanimati

Neki bi rekli da je Belošević bio čak i talentovaniji!

Sa 17 godina je otišao kod Pilića i upoznao Novaka Đokovića, koji je dve godine mlađi, a ističe da je u to vreme Gulbis bio ozbiljniji igrač od Srbina.

"Po meni je Gulbis bio veći talent od Novaka, ali Đoković je puno veći radnik. Novak je znao da se probudi u tri ujutro i vežba servis, iako smo prethodnog dana osam sati trenirali. Upalio bi reflektore u dvorani i tukao servise. On je bio veliki talent i krvavi radnik, nešto kao naš Dražen Petrović", rekao je Belošević u intervjuu za Večernji.

Prisetio se da ga je Đoković pobedio jednom 6:4, a da li je u njemu tada video budućeg najboljeg na svetu?

Novak Djokovic (SRB) during his first round match at the Monaco Rolex Masters in Monte Carlo on April 14, 2021.,Image: 605565861, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia
Izvor: Profimedia

"Ne, ja sam tada gledao samo sebe, nisam se osvrtao na okolinu. Kad sam prvi put došao u akademiju, praktično iz auta, pobedio me sa 6:4. Potom smo otišli na jedan juniorski turnir, trebali smo da igramo parove, ali smo predali taj meč i to je ostalo zabeleženo", rekao je Belošević i prisetio se zanimljive anegdote s kojom može da se pohvali uvek u društvu.

"I onda je 2004. stigao u Zagreb da odigra jedan Fjučers na Velesajmu, zvao me na trening i ja dobijem prvi set 6:0. Tad je došao njegov tata i prekinuo trening, a u svlačionici mu je psovao sve po spisku", nasmejao se Belošević:

"No, ja nisam upao u kvalifikacije, a on je iz kvalifikacija stigao do polufinala"

Belošević je trenutno direktor Zagreb opena za tenisere i pomoćnik direktora ženskog teniskog turnira Zagreb lejdis open. U Hrvatskoj je poznat i kao muzičar, osnivač je grupe "Pravila igre", a autor svih pesama je Miro Buljan koji je komponovao za Tonija Cetinskog i Tošeta Proeskog

(MONDO/Večernji list)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC