• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak odgovorio Nadalu da li je opterećen rekordima: Možda neko ima problem da nešto kaže, Rafu cenim više nego IKOGA!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najbolji teniser sveta je u Beogradu gde će pokušati da po treći put u karijeri osvoji turnir iz serije 250.

 novak-djokovic-odgovor-rafael-nadal-rekordi-opterecen-serbia-open-beograd-atp Izvor: Profimedia

Novak Đoković je ponovo u Beogradu! Za razliku od početka marta kada je u svojoj zemlji proslavljao obaranje rekorda Rodžera Federera po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste, sada je u prestonici Srbije na profesionalnom zadatku.

Možda će vas zanimati

Počeo je Serbia open, vrativši se u Beograd posle devet godina, a prvi favorit za osvajanje turnira iz serije ATP 250 je upravo najbolji teniser sveta.

U danu kada je započeo 317. nedelju na vrhu ATP liste, Đoković se obratio novinarima pred početak nadmetanja u Beogradu.

Kao prvi nosilac, Đoković je slobodan u prvom kolu turnira, a već od drugog započeće svoj put ka drugom trofeju ove sezone, a prvom nakon osvajanja Australijan opena u februaru.

"Vrlo sam emotivan svaki put kad igram kod kuće i kad prestavljam zemlju na timskim takmičenjima. Igrajući Serbia open, osvojio sam ga dva od četiri puta. Dobro se sećam tih trenutaka, igrajući pred prijateljima i porodicOM, pred mojim ljudima. To sam iskusio možda par puta u mojoj karijeri, da imam takvu podršku. Nećemo moći da imamo publiku ove nedelje, ali to je što je. Trudim se da samo uživam u svakom trenutku u svojoj zemlji, sa mojim roditeljima koje ne viđam toliko često kao pre", počeo je Đoković.

On je istakao da bi voleo da se na Serbia openu dogodi što više "srpskih derbija", jer bi to značilo da i oni ređaju pobede.

"Drago mi je da su svi najbolji srpski igrači ovde. Biće sigurno nekih mečeva srpskih igrača, koji će igrati međusobno. Nadam se da ću igrati protiv Đerea ili Kecmanovića u četvrtfinalu, treba da pobedimo neke mečeve do tada. Nisam puno igrao protiv mlađih srpskih igrača do sada, ali siguran sam da bismo svi voleli da pobedimo jedni druge međusobno, iako smo prijatelji i treniramo zajedno i dobri smo drugari. Ali kada ste na terenu, vidite samo protivnika sa druge strane mreže."

Đoković se osvrnuo na nedavnu izjavu Rafaela Nadala, koji je istakao da on nije toliko opterećen obaranjem rekorda kao Novak.

"To što on želi i razmišlja, kako on sve vidi, to je njegova stvar. Ne mogu da pričam za njega. Ne osećam da sam opsednut bilo čime, imam strasti, velike želje i veliki cilj. Nemam problem da taj cilj iskomuniciram. Možda neko ima problem da nešto kaže i stoji iza toga. Ali ja nikad nisam imao taj problem da kažem da imam taj i taj cilj. Ne znam zašto je to loše. Što se tiče možda nekih malo političkih stvari u tenisu, prosto nekad ljudi ne žele neku stvar da čuju od nekoga ko ima status najboljeg na svetu, onda naravno sve što vi kažete još više odjekuje. Ali ja ću stajati iza toga i nastaviti da budem svoj čovek. Kad god osetim da je nešto nepravedno ili pravedno, ja ću to istaći."

On je potom nastavio priču o Nadalovoj izjavi.

"Sve je stvar percepcije i interpretacije onoga što neko kaže. Poštujem Rafu, verovatno više nego bilo kog tenisera na svetu. On mi je najveći rival u životu i sve što je ostvario, način na koji se ophodi prema sportu je za divljenje. Imam samo reči hvale za njega u tom kontekstu. Njegova motivacija je njegova motivacija. Ako pričamo o teniskim ciljevima i rekordima, to sam već rekao dosta puta šta je i šta jurim i šta pokušavam da ostvarim. Ali to nije jedina moja motivacija u tenisu. Glavni motiv igranja tenisa profesionalno je ta što stvarno volim to. Da ne volim, ne bih imao nikakvog razloga da to nastavim da radim. Biram to da radim. Dok god je ta vatra u meni, tako ću i nastaviti, u tom ritmu. Imao sam nekoliko faza gde možda nisam imao jasnu viziju i to se obično nije dobro završilo."

Na kraju se Novak dotakao i organizacije turnira, otkrivši da će u narednom periodu njegova porodica više biti stacionirana u Beogradu.

"Bićemo bazirani neko vreme u Srbiji, deca mi idu u školu, dolaziću povremeno između turnira. Što se tiče organizacije turnira, to je sve na Đoletu (Đorđe Đoković, prim. aut.) i njegovom timu. Ovde sam u ulozi igrača koji je deo turnira. Trudim se da se ne mešam previše. Ima tu mnogo posla i ne zavidim im uopšte što su po ceo dan na radnim mestima, ali znamo da to radimo za neko opšte dobro sporta u Srbiji. Mnogo tenisera će kroz ove turnire u Srbiji imati prilike da se takmiče i da skupljaju bodove", rekao je Novak Đoković. 

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC