• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Balkanci žele da naprave zajedničku ligu - Florentino otkrio plan: Zaratio je sa UEFA, napravio Superligu i opet šokira!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Vjeruje da je to budućnost...

 florentino perez o regionalnoj ligi balkan Izvor: Profimedia

Najbogatiji klubovi odlučili su da se odvoje od UEFA. Osnovali su Superligu Evrope u namjeri da zarade više novca, sve pod parolom da je to za spas fudbala, dok iz Niona stižu prijetnje da će biti izbačeni i kažnjeni, a njihovi fudbaleri neće moći da igraju na Mundijalu.

Mnogi ovo vide kao pogubno za manje (siromašnije) klubove kojima će ostati "mrvice" kada se formira zatvoreno takmičenje, ali Florentino Perez uvjerava da to nije tako.

Prvi predsjednik ovog takmičenja, ujedno i jedan od najsposobnijih fudbalskih radnika u istoriji koji je stvorio "galaktikose", objasnio je u opširnom intervjuu da je "samo" 15 mjesta ekskluzivno za bogate klubove, dok je pet pozicija "otvoreno".

Nije još osmišljen način na koji će popunjavati preostala mjesta u Superligi, ali prema rečima prvog čovjeka Real Madrida budućnost fudbala je u udruživanju.

"Zašto ti mali ne bi osvojili Superligu? Mogu da se takmiče i zarade mjesto u takmičenju... Treba da se napravi druga liga ili tako nešto", poručio je Florentino Perez i potom spomenuo regionalna takmičenja koja je UEFA dugo zabranjivala.

Izvor: MONDO/MN Press

Dugo se pričalo i o takmičenju na prostoru Balkana, gdje bi igrali klubovi iz bivše Jugoslavije, a sada je Florentino Perez ponovo pokrenuo tu temu.

"UEFA mora da razumije da se fudbal u Evropi promijenio i da neke zemlje žele drugačije takmičenje. Čujem da Skandinavci hoće da naprave ligu, pa Balkanci, tu su i zemlje Beneluksa... Žele da promijene jer fudbal umire zbog ovakve situacije", zaključio je predsjednik Superlige Evrope i Real Madrida i tako otvorio novu temu za diskusiju.

Anketa

Šta mislite o Superligi Evrope?

  • Odlična stvar, biće bolje od Lige šampiona

    9.32% (15)

  • Uništili su evropski fudbal da bi još više zaradili

    83.23% (134)

  • Moram da sačekam i da vidim to takmičenje

    7.45% (12)

Šta mislite o Superligi Evrope?

Rezultati


(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC