• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osnivač Superlige bogatih otkrio nove detalje: Mi spasavamo fudbal, vidite da umire! Očekujte kraće utakmice!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Florentino Perez dao je opširan intervju poslije osnivanje Superlige Evrope i pojasnio stvari koje, kako kaže, mnogi nisu shvatili kako treba.

 florentino perez o superligi evrope Izvor: Profimedia

Nije bio ružan san, zaista je 12 klubova odlučilo da se odmetne od UEFA i osnuje posebno takmičenje za bogate u kome će oni sve kontrolisati - Superligu Evrope.

UEFA je reagovala i najavila kazne, promijenila sopstveni sistem Lige šampiona od 2024. godine, ali najbogatiji klubovi misle da je to prekasno za spas fudbala i da će oni nestati do tada zbog ekonomske krize koja vlada zbog pandemije.

Možda će vas zanimati

To je njihovo objašnjenje za formiranje Superlige Evrope, na šta im je rečeno da su samo pohlepni, a priliku za objašnjenje ove odluke imao je Florentino Perez.

Prvi čovjek Real Madrida i predsjednik Superlige Evrope govorio je za "El Čiringito" o aktuelnim temama.

Istakao je da se ovo planiralo dvije godine unazad, a da su ogromni gubici zbog TV prava i ulaznica jedini razlog zbog kog su bogati klubovi odlučili da se priklone takmičenju u kome je profit znatno veći od Lige šampiona, kao i da svi moraju da budu svjesni da fudbal evoluira.

"Fudbal mora da se adaptira vremenima u kojima živimo, gubi interesovanje ljudi... Vidite da pada gledanost i smanjuju se TV prava, nešto je moralo da se uradi, posebno sad zbog pandemije - svi smo uništeni. Fudbal je globalni sport, imamo svuda navijače, a istraživanja kažu da mladi od 16 do 24 godine nemaju više toliko interesovanja za fudbal. Previše je utakmica koje ih ne interesuju, imaju druge platforme. I fudbal mora da se prilagodi kako bi bio atraktivniji u svijetu", počeo je veoma dugačko izlaganje Florentino Perez.

Zabrinuto je rekao da je fudbal na "kritičnoj tački" i da utakmica Milan - Barselona donosi mnogo više novca nego neke "skromne" utakmice u Ligi šampiona, a zanimljivo je da je kroz redove provukao i da bi čak i fudbal u Superligi mogao da bude drugačiji.

Gledali bismo kraće mečeve!?

"Igrice, platforme... To konzumiraju mladi, a fudbalska utakmica je predugačka za njih. Moramo da promijenimo nešto ako hoćemo da spasimo fudbal. Ako mladi ne ostaju na cijeloj zabavi, to znači da nisu zainteresovani i da žurka mora da se prekine...", objasnio je predsjednik Real Madrida i dodao da će u takmičenju biti VAR, najbolje sudije i šansa da se osvoji neviđeni novac.

Izvor: Profimedia/pikpng

Florentino Perez je istakao da Superliga nije "zatvoreno takmičenje", nego da je pet mjesta otvoreno, o čemu će razgovarati sa UEFA i pronaći model po kome će i drugi imati šansu da se takmiče sa njima, dok je dodao i da je plan da počne već od avgusta naredne sezone.

Ako ne uspiju sve da završe sa UEFA - uvjerava da takmičenje neće propasti, kao i da se niko od 12 klubova osnivača neće povući, uprkos prijetnjama koje ne shvata ozbiljno.

"Fudbaleri mogu da budu mirni, to se neće desiti, kao što neće nikoga izbaciti iz ove sezone Lige šampiona", poručio je samouvjereni Perez.

"Moramo ljudima da objasnimo da ono što su čuli o Superligi nije istina. Rekli su da je to za bogate, a nije tačno - nego da bismo spasili fudbal i bili solidarni. Mi ćemo spasiti fudbal, nećemo dozvoliti da nestane", rekao je Perez i pojasnio da će oni trošiti više novca na pojačanja i da će od toga živjeti manji klubovi i postajati jači.

Pa da vidimo, izgleda da sada više nema dileme da neće odustati od ove ideje.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Kada za rezultat 0:0 uvedete kaznu počeću da gledam fudbal. 22 igrača trče za loptom 90 ili 120 minuta i nikom ništa, a sezonske karte astronomski skupe, kao i ugovori, nazovi, fudbalskih zvijezda

RandidCo

Jednostavno bojkot. Svuda i uvjek. Ne treba takvu ligu ni gledati. Pa da vidimo da li će biti ista priča na godinu!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC