• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Kakav šok: Novak izgubio u Beogradu! Drama i senzacija na "Serbia openu" - poraz najboljeg na svijetu!
 Kakav šok: Novak izgubio u Beogradu! Drama i senzacija na "Serbia openu" - poraz najboljeg na svijetu!

Kakav šok: Novak izgubio u Beogradu! Drama i senzacija na "Serbia openu" - poraz najboljeg na svijetu!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Poslije tri sata i 25 minuta, "Broj jedan" je pružio ruku odličnom Rusu!

 Kakav šok: Novak izgubio u Beogradu! Drama i senzacija na "Serbia openu" - poraz najboljeg na svijetu! Izvor: MN PRESS

Najbolji teniser svijeta izgubio je u svom Beogradu.

Novak Đoković poražen je od ruskog tenisera Aslana Karaceva rezulatom 5:7,6:4,4:6 u polufinalnom meču Serbia opena.

Možda će vas zanimati

Srpski as definitivno nije skoro odigrao meč kao ovaj. Tri i po sata antologijske borbe ipak su prevagnula na stranu teniskog čuda Karaceva koji od početka sezone jasno stavlja do znanja da iako ima 27 godina njegov najbolji tenis sada tek počinje.

Sjajno je Novak otvorio meč, poveo je 3:0, ali onda je krenula nervoza, bijes i ljutnja koju nije uspijevao da savlada, a koju je Rus i te kako znao da iskoristi.

Karacev je na beogradskoj šljaci igrao doslovno kao Španac Rafael Nadal na pariskoj. Napadao je Novaka, koji je prikazao fenomenalnu defanzivu pa je zato meč bio izuzetno dramatičan jer se vođstvo konstatno prebacivalo sa jednog na drugog tenisera.

Poveo je ruski teniser 1:0 u setovima, nakon čega se probudila zvijer u Đokoviću. Srpski as u drugom dijelu igre odigrao je neke od najljepših poena od početka sezone, ali strpljenje je bilo na strani 28. reketa svijeta.

U odlučujućem setu dogodio se pravi festival brejk prilika. Pljuštale su šanse za oduzimanje servisa na obje strane,a eskaliralo je pri rzultatu 5:3 za Rusa koji je tada imao sve u svojim rukama.

Ipak nije se najbolji teniser planete predao tako lako, spasio je meč loptu i smanjio na 5:4, ali su rafali Karaceva u narednom gemu bili nedostižni za Novaka Đokovića.

Ipak nismo gledali reprizu Australijan opena, sada smo gledali ruskog tenisera koji zaista prijeti da mrsi konce trenutno najvećim teniskim imenima. Protiv Novaka je definitivno dokazao da ima oružje za to.

Protivnik u finalu turnira u Beogradu biće mu bolji iz duela Mateo Beretini - Taro Danijel.

Pročitajte i ovo

20:48

Kraj - Novak nije uspeo! 5:7,6:4,4:6

Đoković je izgubio u polufinalu "Serbia Opena" od Karaceva i nije uspeo da se izbori sa neverovatno upornim protivnikom!

20:40

Još se igra! 4:5

Nije gotovo i ne da Novak da bude gotovo! Spasio je i meč loptu Đoković i uspeo da smanji vođstvo Rusa. Neverovatan tenis na beogradskoj šljaci, kao da Nole pored sebe ima novog Rafu Nadala, eto tako je odigrao i ovaj gem ruski teniser, koji servira za finale...

20:32

Mnogo loše... 3:5

Karacev je sa nulom dobio gem. Novak nije imao leka za jake servise i vinere, loša situacija...

20:31

Fantazija...

Pogledajte vi tu majstoriju na šljaci:

20:29

Ovo nije smelo! 3:4

Festival brejk lopti se nastavio, ali Rus ih za razliku od Srbina iskorišćava. U bitnom momentu meča Karacev je silno udarao i stigao do 15:40 na Novakov servis. Primorao je na grešku Đokovića koji je bio vidno iznerviran, nije izostala ni psovka. Biće "čupavo", ali ajmo Novače!

20:27

Pogledajte

Evo i novih fotografija sa meča

20:25

Kakav otpor! 3:3

Meč se igra tri sata! Novak je imao pet brejk lopti od kojih jedna da je bila realizovana sada bi to bilo značajno vođstvo, ali... Rus je neverovatan, Novak umoran ali bori se i lepo je videti srpskog asa kako ne posustaje sada kada je najbitnije.

20:14

Dobro je! 3:2

Neverovatno je šta najbolji na svetu i 28. reket planete rade na terenu. Karacev je imao tri brejk lopte, Novak ih je spasio, međutim Rus ništa nije želeo da prepusti slučaju. Malo je stao servis Đokoviću, ali na kraju dobro je vođstvo je u njegovim rukama.

Motivaciju mu sigurno daje i naslednik Stefan koji je radosno poskočio na tribinama kada je njegov tata poveo.

20:07

Nemoguće... 2:2

Imao je prvi reket sveta tri brejk lopte, ali Karacev nije dopustio da jednu od njih Đoković pretvori u gem, pa je tako ponovo izjednačeno. Grešili su obojica dosta, međutim bolje se snalazio Rus. Imao je Novak nekoliko sjajnih riterna, na jedan čak Karacev nije uspeo ni da vrati lopticu koja je išla baš ka njemu, ali koja je bila toliko jaka da ruski teniser nije uspeo da je zahvati reketom.

19:56

Novače, bravo! 2:1

Svaki poen koji je odigrao bio je za uvodne špice! Perfektan viner, zatim sjajno skraćena lopta, šetanje Karaceva po terenu, jednostavno prava majstorija i to je onaj pravi Novak Đoković.

19:51

Opet neizvesno 1:1

Posle dva i po sata sve je izjednačeno! Dobio je Karacev gem na svoj servis, bez bure i atraktivnih poena, ali ono što je bitno je da se Đoković bori za svaki poen kao da je poslednji!

19:47

Maraton! 1:0

Karacev je na startu trećeg seta imao dve brejk šanse, ali Novak je kao stena! Jasno je da ne može da bude lako ni na svoj servis kada se igra, pravi maraton od meča, ali tenis je vrhunski! 

Vodi Đoković posle 11 minuta borbe u prvom gemu!

19:40

Majstor svog zanata

Pogledajte jedan od poena u završnom gemu drugog seta. Čisto ludilo od tenisa!

19:38

IDEMO!

Evo i statistike drugog seta:

19:36

NIKO KAO NOVAK ! 6:4

Izjednačio je Novak! I to na koji način... Svaki poen podsećao je na one koji se igraju u finalima grend slem turnira. Vineri najboljeg na svetu pokazali su zašto je tu gde jeste. Sada je on bio taj koji je namučio Karaceva i terao ga da se brani.

Trčao je hrabri Rus, ali u ovom setu je bio nemoćan! Ustali su organizatori i Novakova podrška i podržali srpskog asa glasnim aplauzom, a čuo se i njegov čuveni povik "AJMOO"

19:28

Selektor

Tu je i selektor Viktor Troicki da podrži!

19:26

Bravo! 5:4

Đoković vodi! Bez izgubljenog poena na svoj servis, proradio je bekhend, za nijansu je manje nervozan. 

19:24

KONAČNO! 4:4

Evo ga Novak, vraća se! Iskoristio je drugu priliku za brejk i izjednačio. Fantastična borba, iako je Karacev sjajan Nole se trudi da pronađe rešenje za svaki udarac, motivisan je i trči kako bi stigao svaku loptu. Sada se to i isplatilo!

19:16

Ajmo Nole! 3:4

Konačno jedan siguran gem za prvog tenisera sveta. Mirno bez trzavica, smirio je ruku i poslao Karaceva nešto dalje iza linije čime je uspeo na lakši način da smanji vođstvo ruskog tenisera.

19:14

Nezgodno! 2:4

Karacev pogađa linije, a bekhend ga verovatno nikad bolje nije služio u karijeri. Novak je imao 0:30 na servis Rusa koji se ekspresno vratio i osvojio svoj servis gem. Đoković zaista šalje atraktivne loptice, sjajni su to udarci, ali prosto sa druge strane protivnik takođe igra na visokom nivou!

19:03

Mnogo je loše! 2:3

Novi brejk za Rusa! Gubio je 0:2, a sada je on taj koji vodi u drugom setu. Lako je došao do 15:40 i nije čekao već je odmah iskoristio prvu priliku napao i naveo Novaka na grešku. Mora Đoković da menja pristup, treba mu više vinera, agresije...

19:01

Šta radi Rus... 2:2

Đoković nije iskoristio četiri brejk lopte! Sa druge strane ruski teniser prvu šansu za izjednačenje sproveo je u delo i to sjajnim vinerom. Mučio se Novak na svaku od četiri lopte za brejk, Karacev ponovo ne posustaje i izbacuje iz takta Srbina. Neverovatan tenis...

18:52

Pogledajte fotografije sa Novakovog meča

18:49

Neverovatno! 2:1

Ruski teniser uradio je identičnu stvar kao i Novak u prethodnom gemu. Vezao je tri šanse za brejk i treću iskoristio. Ne dopušta prvom reketu sveta ni trenutak nepažnje, agresivan je i konstantno je napadao. Ne deluje ovo da će biti lako za Noleta...

18:47

 Nije zadovoljan

18:46

Jasno je

Evo statistike prvog seta:

18:44

Tako je! 2:0

Tri prilike za brejk je imao Novak, a Karacev je dozvolio da Novak povede tek na treću! Dobro je, bolje deluje Novak i kada se brani rastrčan je na terenu pa to dekocentriše Rusa i natera ga na grešku.

18:40

Ajmo ispočetka 1:0

Vratio se Novak na početku drugog seta. Siguran na svoj servis bez velike muke otvara vođstvom drugi set.

18:38

Lepo

Jedan od sjajnih poena u poslednjem gemu prvog seta. Nažalost nedovoljan za Novaka..

18:36

Podrška

 Đokovića bodri i selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

Izvor: MN PRESS
18:35

GUBI! 5:7 (0:1)

Karacev je posle velike borbe dobio servis gem i poveo 1:0. Igrali su sjajan tenis obojica tenisera! Vineri su prštali na obe strane, prednost se samo prebacivala sa jednog na drugog, ali je na kraju ipak prelomio Rus.

Novak se dobro branio, ali ofanziva Karaceva je bila na izuzetnom nivou! Došao je Đoković do tri brejk lopte, ali je ruski teniser u tim poenima izuzetno bio agresivan da prvi reket sveta nije imao leka za te udarce.

18:21

Nije dobro ! 5:6

Rus je na momente igrao kao da je u prvih pet igrača sveta! Maestralno skraćene lopte dovele su ga do pete brejk šanse u prvom setu, i ponovo je Karacev na korak od velikih 1:0!

18:16

Dobro je! 5:5

Uspeo je da se izvuče srpski as! Došao je do prilike za brejk i sada je odmah iskoristio. Dobre razmene udaraca, ali polako počinje ponovo da greši Rus. 

18:10

Loše je! 4:5

Karacev će servirati za set! Uzeo je brejk u izuzetno nezgodnom momentu. Sjajan tenis na visokom nivou, ali bolji je bio Rus. Biće nezgodno...

18:04

Šteta! 4:4

Nole je imao šansu za brejk, međutim Karacev je zaista podigao nivo igre, udarci su mu izuzetno agresivni pa tako Đoković nije uspeo da pretnju sprovede u delo. Ponovo je nerešeno!

17:57

Ovo je bilo tesno! 4:3

Jedva se izvukao Đoković u ovom gemu! Nije zadovoljan, Karacev je imao dve brejk lopte koje srećom nije iskoristio, ali je bilo na ivici. Na kraju prelepim drop-šotom prvi na svetu osvaja servis gem. Zamenio je i reket

17:49

Vratio se! 3-3

Ruski teniser je motivisano ušao u gem i dopustio Novaku samo jedan poen! Od 3:0 do izjednačenja, ne deluje sjajno...

17:47

Uf...

 Pokušava da se smiri

17:44

Nervoza! 3:2

Đoković je vidno nervozan ušao u gem i samo na jedan poen ubacio prvi servis. Glasno je nakon što je lopticu poslao u aut prilikom servisa povikao "ŠTA" , ne verujući zašto ga odjednom ne služi servis pa je zatim i opsovao.

Karacev je iskoristio pad koncentracije i vratio brejk!

17:37

Upisao se Rus 3:1

Prvi gem za Karaceva! Dobrim servisima izazvao je Novaka na greške i tako se upisao svojim prvim gemom u ovom polufinalnom meču.

17:32

Tako je! 3:0

Odličan je Novak na terenu, Karacev na momente pokazuje zašto je napravio čudo u Australiji, ali daleko više ima grešaka od dobrih poteza. Srpski as siguran do još većeg vođstva!

17:30

Odmah brejk! 2:0

U prvom poenu servis gema ruskog tenisera Đoković i Karacev odigrali su već i jednu dužu atraktivnu razmenu, a poen je pripao srpskom asu. Imao je Rus jedan dobar servis, ali je nakon toga nanizao i greške pa je tako Nole lako došao do brejk lopte koju nije uspeo da iskoristi.

Ipak, drugu je uspeo i odmah na startu sigurno poveo!

17:23

Rutinski 1:0

Novak je dobrim servisima otvorio meč. Rutinski nije dopustio Karacevu nijedan poen u prvom gemu.

17:15

17:13

Izašli na teren

Novak i Aslan su na terenu!

17:08

Još malo!

Uskoro očekujemo početak meča. Ostanite uz nas!

16:46

Koliko je opasan Rus?

Ipak, Đoković možda ne želi da priredi iznenađenje, ali se sastaje sa momkom koji je od početka sezone sinonim za taj pojam. Karacev je zbog fantastičnih partija u Australiji sa 114. mesta došao do 28. pozicije na ATP listi.

Do polufinala u Beogradu izgubio je jedan set u meču osmine finala protiv Aljaža Bedenea, mada je kasnije Magera savladao dosta lakše.

16:43

Spremni?

Nije još puno ostalo do početka meča!

Svetski broj jedan igrao je odlično u prethodnim mečevima protiv Kvona i Kecmanovića, nije bilo velikih oscilacija i jasno je stavio do znanja da ne želi da dopusti iznenađenja.

15:40

Dobrodošli u MONDO Live

Ostanite uz nas pratićemo uživo polufinalni meč između Novaka Đokovića i Aslana Karaceva na Serbia openu. Duel je zakazan za 17 časova.

UKRATKO

  • Sastaju se po drugi put 
  • U prvom duelu je bio bolji Novak
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije