• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor bh. rukometaša Obrvan: Biće jako teško, ali očekujem plasman na Evropsko prvenstvo

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Dvije teške utakmice su pred nama. Ona izuzetno teška je u četvrtak protiv Njemačke koja dolazi u kompletnom sastavu i favorit je protiv svakoga, tako i protiv nas", rekao je Ivica Obrvan, selektor rukometne reprezentacije BiH

 Selektor bh. rukometaša Obrvan: Biće jako teško, ali očekujem plasman na Evropsko prvenstvo Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivica Obrvan uoči dvije posljednje utakmice kvalifikacija istakao je da očekuje da se njegovi izabranici plasiraju na EURO 2022, ali da je i svjestan da su pred njima dvije najteže moguće utakmice.

Prva s trostrukim svjetskim i dvostrukim evropskim šampionom Njemačkom u Bugojnu, a zatim i gostujuća protiv Austrije.

Možda će vas zanimati

Obrvan je sjajnim debijem na klupi reprezentacije i trijumfom protiv Austrije (27:21) ostavio bh. tim u igri za odlazak na Evropsko prvenstvo. Ističe da se nada kako će u predstojeće dvije utakmice ostati na tragu onoga što su igrači pokazali protiv Austrijanaca, kada su bili po imperativom pobjede.

"Najveće očekivanje je da se plasiramo na Evropsko prvenstvo sljedeće godine u Mađarskoj i Slovačkoj. Dvije teške utakmice su pred nama. Ona izuzetno teška je u četvrtak protiv Njemačke koja dolazi u kompletnom sastavu i favorit je protiv svakoga, tako i protiv nas. Želja mi je da ostanemo na tragu prošle utakmice s Austrijom. Prije svega u pristupu, angažmanu i koncentraciji i da tražimo u dobroj igri priliku za eventualni bod ili pobjedu, što bi nas apsolutno odvelo na Evropsko prvenstvo. Biće jako, a isto tako kroz samu utakmicu, kako se rezultat i igra bude odvijala, budemo djelimično u mislima za posljednju utakmicu protiv Austrije, gdje će se odlučivati definitivno o poziciji broj dva ili broj tri u grupi", naglasio je Obrvan.

Dodao je da će fokus u svega tri treninga, koliko imaju pred duel s Nijemcima u Bugojnu, pripreme na najbolji mogući način za odlučujuće utakmice.

Selektor bh. tima je kazao i da bi se na današnje okupljanje na Ilidži trebali odazvati svi pozvani igrači, s tim da će biti nekoliko opravdanih kašnjenja.

"Očekujemo kompletiranje reprezentacije u toku dana i prvi, rekao bih glavni trening sutra ujutru", zaključio je Obrvan.

Selektor Obrvan na pripreme je pozvao sljedeće igrače: golmani: Benjamin Burić (Flenburg, Njemačka), Admir Ahmetašević (Puente Genil, Španija), Nebojša Bojić (Ribnica, Slovenija); lijeva krila: Alen Ovčina (Sloboda), Vedran Delić (Wilhelmshavener, Njemačka); desna krila: Luka Perić (Borac), Stjepan Jozinović (Izviđač), Ibrahim Haseljić (Gorenje), Vladan Đurđević (Sloga Doboj); bekovi: Nikola Prce (Besa Famgas, Kosovo), Mirsad Terzić (Wisla Plock, Poljska), Mirko Herceg (Gyongyos, Mađarska), Dino Hamidović (Trimo, Slovenija), Josip Perić (Eurofarm, Sjeverna Makedonija), Ivan Karačić (Maccabi Rishon, Izrael), Dejan Malinović (Balatonfuredi, Mađarska), Neven Stjepanović (Eurofarm, Sjeverna Makedonija), Milan Vukšić (Izviđač), Edin Klis (Sloboda); pivoti: Vladimir Vranješ (Brest Meshkov, Bjelorusija), Senjamin Burić (Zagreb, Hrvatska), Elmir Građan (Eurofarm, Sjeverna Makedonija) i Adin Faljić (Krivaja).

Utakmica BiH - Njemačka igraće se 29. aprila u Bugojnu s početkom u 16.10 sati. Posljednji susret grupe 2 bh. tim će odigrati 2. maja protiv Austrije u Grazu.

Poredak grupe 2: Njemačka 8 bodova, BiH 4, Estonija 2, Austrija 2.

Na Evropsko prvenstvo, koje će se od 13. do 30. januara 2022. godine održati u Slovačkoj i Mađarskoj, plasiraće se dvije prvoplasirane selekcije iz osam kvalifikacionih grupa i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Ranije su nastup na EURO 2022 osigurali domaćini te Španija i Hrvatska, kao aktuelni šampion i vicešampion Evrope.

(Anadolija)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC