• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi udar na Đokovića! ATP misli da Novak ne pomaže igračima: Organizacija prvog na svijetu ponovo na meti

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Da li bi mogli da sarađuju?

 atp i novak đoković nesuglasice Izvor: MN PRESS

Direktor Asocijacije profesionalnih tenisera požalio se na stanje u bijelom sportu.

Prvi čovjek ATP-a Andrea Gaudenci govorio je o aktulenoj situaciju u tenisu, odnosno o tome da je svjestan da igračima nije lako u pandemijskim uslovima, pa je tako iskoristio priliku da pomjene i organizaciju najbolje tenisera svijeta.

Možda će vas zanimati

"Pomno pratim tu temu otkako se pojavila. Znam kako se osjećaju igrači, imam mnogo empatije prema njima. Ali iskreno, mislim da nisu u boljoj poziciji ni sa novim udruženjem. Čvrsto vjerujem, da ako želimo da naš sport raste, potrebna je saradnja svih igrača i turnira. Takođe razumijem želju tenisera da mora da postoji veća transparentnost u pogledu finansiranja turnira", "pecnuo" je Gaudenci PTPA.

Organizacija koju je osnovao Novak Đoković ima za cilj da pomogne slabije rangiranim teniserima, a oni koji su na strani ATP-a od starta su protiv ideje prvog reketa svijeta.

Nedavno je tihi teniski rat podgrijan svađom Vaseka Pospišila sa čelnicima ATP-a. Nakon skandala neka teniska imena stala su na stranu Đokovićeve organizacije.

Zanimljivo je da je Gaudenci izjavio kako se ATP promijenio u posljednjih 15 mjeseci, baš tada kada su krenule glasine da će Novak da osnuje svoju organizaciju što se i dogodilo u septembru prošle godine.

"Ne zaustavljamo se, uvijek se radi na napretku i upravljanju krizama i problemima. Nalazimo se u periodu u kojem dosta mijenjamo; promijenili smo u posljednjih 15 mjeseci više pravila nego u posljednjih 30 godina, kako u pogledu kalendara, tako i u pogledu novčanih nagrada, ranga... apsolutno svega", rekao je direktor ATP-a.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC