• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak u problemu, ATP mu "briše" nove bodove, Đoković mora da počne da pobjeđuje!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Situacija još nije alarmantna, ali bi već narednog ponedjeljka mogla da bude...

 Novak Đoković ATP mu briše 500 bodova Izvor: MN PRESS

Novak Đoković je započeo 320. sedmicu na prvom mjestu rang liste tenisera i time je i zvanično prestigao i Serenu Vilijams po dužini vladavine, kada se u obzir uzmu i teniserke.

Ipak, Đoković će u nastavku sezone morati da vodi računa jer mu se već ove sedmice brišu novih 500 bodova!

Đoković nije učestvovao na mastersu u Madridu gdje je branio trofej osvojen 2019. godine, pa je zbog toga ostao bez 500 bodova i sada je na čelu ATP kolone sa 11.463 poena.

Iza njega je Danil Medvedev sa 9.780, dok je treći Nadal sa 9.630 poena. Međutim, ove sedmice stvari postaju zanimljive i za Srbina i za Španca.

Zbog novih ATP pravila po kojem se teniserima polovično brišu bodovi iz prethodne dve sezone, zbog pandemije korona virusa, i Đoković i Nadal na kraju ove sedmice ostaju bez još 500 bodova!

Razlog je taj što je Nadal branilac trofeja u Rimu iz 2019. godine, a Đoković branilac trofeja iz 2020. sa istog turnira. Tako će umjesto bez po 1.000 bodova obojica izgubiti po 500.

To znači da u najgorem mogućem slučaju - da Novak odmah ispadne iz Rima, a Medvedev nekim čudom osvoji trofej - razlika između Srbina i Rusa na vrhu ATP liste iznosila bi samo 193 poena!

Istina, teško je da se dogodi ijedan od ta dva scenarija, ali to dovoljno govori da Đoković mora da počne da igra na višem nivou ukoliko planira da dobro učvrsti svoju čelnu poziciju prije nego što bude morao da brani finale Rolan Garosa i trofej osvojen na Vimbldonu prije dvije godine.

Ovako sada izgleda TOP10 ATP liste:

Izvor: ATP.com/screenshot

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Dušan Lajović je 37. na svijetu, Filip Krajinović je pao za tri mjesta i sada je 39. igrač na listi. Miomir Kecmanović je napredovao za jedno mjesto na 46. poziciju, dok je Laslo Đere ispao iz društva 50 najboljih i sada je 52. teniser svijeta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC