• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nisam na nivou Novaka i Rafe! Švajcarac potpuno iskren i otvoren pred povratak na teren

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Mladi napredovali, a njih dvojica su i dalje u vrhu, trebaće mi vremena"

 rodžer federer Nisam na nivou Novaka i Rafe Izvor: Profimedia

Dočekali smo i tu sedmicu u kojoj se Rodžer Federer vraća na teren! Nekadašnji broj 1, nekadašnji rekorder po broju sedmica na vrhu i broju osvojenih grend slemova odigrao je samo dva meča ove godine.

Poslije dvostruke operacije koljena, sada, sa 39, priznaje da ne zna na kom je nivou, ali da zna da se ne može porediti sa Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom.

"Samo me zanima na kom nivou mi je igra. Momci na turu su u dobrom ritmu, nivo igre koji imaju je sjajan. Želim i ja opet to da dostignem", rekao je Rodžer pred početak turnira u Ženevi.

Kada će to biti, za sada je nemoguće odgovoriti.

"Treba da odigram 10 mečeva da bih vam dao bolji odgovor o nivou moje igre. Na treningu sve ide dobro. Kada se vratite poslije povrede, u sasvim ste drugačijoj situaciji od svih ostalih. Uzbuđen sam zbog povratka i trenutno neću biti fokusiran na to da dođem na isti nivo kao Rafa (Nadal) ili Novak (Đoković)", rekao je Federer.

Rodžer je priznao da posljednjih mjeseci nije gledao mnogo tenisa, ali da ga je impresioniralo sve što je vidio.

"Nisam gledao toliko mnogo, ali svaki put kad jesam, bio sam impresioniran. Uzbuđen sam što ću vidjeti kako ću proći… Kada budem skroz zdrav i kada odigram dovoljno mečeva, mislim da će mi se podići samopouzdanje. Mislim da ću ponovo biti deo vrha. Da biste bili tamo, treba da odigrate 50, 80, 100 mečeva po sezoni, a to postaje teže kako postajete stariji", kaže Federer i nastavlja sam od sebe:

"Jedno je sigurno, generacija (Stefanosa) Cicipasa, (Andreja) Rubljova, (Danila) Medvedeva i (Aleksandra) Zvereva je postala bolja sad kad je iskusnija. Dominik (Tim) je osvojio grend slem u međuvremenu, a Rafa i Novak su i dalje tamo gdje su bili. Pomisli čovjek da je tenis ponovo napredovao. Biće mi veliki izazov da saznam da dođem do tog nivoa, ali nikad ovo nije trebalo da bude jednostavno, bez obzira da li ste pauzirali tri mjeseca ili skoro godinu i po dana".

Rodžer Federer u srijedu od podneva bi trebalo da igra protiv Španca Pabla Anduhar-Albe.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC