• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska odbojkašica optužena za rasizam - odmah se oglasio savez: Neprihvatljivo, ali mi nismo rasisti (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mlada Sanja Đurđević napravila nesmotrenu grešku, pa se izvinila rivalkama.

 sanja đurđević rasizam Izvor: Twitter/JunJaoKha12121/pritnscreen

Malda sprska odbojkašica, libero Sanja Đurđević, zbog jednog nesmotrenog gesta nalazi se na udaru javnosti. Ona je tokom meča protiv Tajland kažiprstima pokazala kose oči, što se u svetu smatra simbolom rasizma prema azijskim narodima.

Ubrzo su taj detalj primetili ljubitelji odbojke širom sveta, pa se srpska odbojkaška reprezentacija, koja Ligu nacija igra u rezervnom sastavu, našla na udaru medija. Mnogi tom prilikom aludiraju i na detalj iz 2017. godine, kada su reprezentativke kolektivno pozirale u sličnoj pozi!

Možda će vas zanimati

Nakon jednog poena, Đurđević je u komunikaciji sa saigračima iskosila oči, što su zabeležile i kamere koje su radile direktan prenos ovog susreta. Kasnije je mlada odbojkašica objasnila da je samo želela da obavesti saigračice da do kraja meča treba da igraju švrsto u odbrani, kao što to rade protivnice, ali je ipak nastao nesporazum.

Zbog svega što se desilo, morao je da reaguje savez!

Odbojkaški savez Srbije oglasio se porukom i video snimkom, smirujući strasti zbog dešavanja sa meča. Uz izvinjenje za postupak mladog libera srpskog tima i zajedničke fotografije sa igračicama Tajlanda koje nisu reagovale na njen gest, mogu se videti i suze Sanje Đurđević kojoj je ova situacija teško pala.

''Molimo vas, nemojte pridavati previše pažnje ovome. Sanja je svesna svoje greške, ona se odmah izvinila celoj ekipi Tajlanda. Želela je da pokaže 'hajde da igramo odbranu kao one', nije mislila na nepoštovanje. to je bio samo nesrećan slučaj'', navodi se u poruci OSS.

Podsećamo, 2017. godine nastao je rasistički incident kada je kompletna ženska reprezentacija Srbije u odbojci pozirala sa iskošenim očima. Bilo je to nakon što je nacionalni tim obezbedio plasman na Svetsko prvenstvo u Japanu, ali izgovor za takvo ponašanje ne može da postoji.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC