• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mandić MVP - Pro Reko šampion Evrope! Italijani najbolji na Novom Beogradu!

Autor Dragan Šutvić

Po deveti put u klupskoj istoriji postali su šampioni Evrope.

 dusan-mandic-mvp-pro-reko-sampion-evrope Izvor: MN PRESS

Vaterpolisti italijanskog Pro Reka savladali su mađarski Ferencvaroš u finalu Lige šampiona - 9:6 i stigli do devete titule klupskog prvaka Evrope! Iako su mnogi mislili da će tim biti u krizi nakon poraza u finalu domaćeg prvenstva, italijanska ekipa je u Beogradu pokazala sav kvalitet koji posjeduje.

Prednjačio je srpski vaterpolista Dušan Mandić, MVP i strijelac tri gola u najbitnijem meču sezone! Zasluženo jedan od najboljih srpskih vaterpolista okitio se i MVP priznanjem, pored medalje koja mu pripada kao igrači šampionskog tima.

Možda će vas zanimati

Velika borba u bazenu na Novom Beogradu viđena je tokom prvog poluvremena, pošto se na odmor otišlo uz rezultat 5:5. Italijani su u prvoj dionici stigli do minimalne prednosti (3:2), ali su Mađari odgovorili istovjetnim rezultatom u drugom kvartalu.

Tek treći period donio je osjetniju prednost Pro Reku. Italijanu su uspjeli da postignu dva gola, a Marko Bijač da začara svoju mrežu, pa se u posljednji dio meča ušlo sa dva gola prednosti za italijanski tim. Tu razliku dodatno su uvećali i po deveti put postali najbolji na kontinentu.

Sada Pro Reko ima dvije titule više od zagrebačke Mladosti i beogradskog Partizana, koji su mu prvi pratioci sa po sedam trofeja.

Ljubitelji vaterpola u Srbiji dobijali su veoma lijepe vijesti prethodnih nekoliko meseci. Uz sve snažniju domaću ligu, poznato je da će Novi Beograd biti učesnik Lige šampiona, a da će šampion Radnički iz Kragujevca u kvalifikacije za elitno takmičenje. Završni turnir Lige šampiona će se i u sljedeće dvije godine održati u Beogradu, pa će to biti lijepa prilika za neki od timova iz regiona da stignu do borbe za trofej.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC