• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novakovih 1.000 minuta paklenog tenisa: Čišćenje, nezgodni Italijani, istorija sa Nadalom i Cicipas za kraj!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Čeka nas finale, a Novakov put do njega je bio paklen.

 novak đoković rolan garos 1000 minuta na terenu Izvor: Profimedia

Novak Đoković je u Pariz došao po 19. titulu na grend slemovima, a iako je na pariskoj šljaci uspio nemoguće i pobijedio je Rafaela Nadala čeka ga još jedan korak do cilja.

To je finale sa Stefanosom Cicipasom koji je trenutno u sjajnoj formi i od početka godine ređa nevjerovatne rezultate. A posao će mu biti dodatno otežan pošto je imao nikad teži put do finala.

On je proveo ravno 1.000 minuta na terneu do ovog meča. Poslije laganih pobjeda nad Tenisom Sandgrenom, Pablom Kuevasom i Ričardasom Beraknisom došli su nezgodni Italijani. 

Mladi Lorenco Museti ga je odveo u peti set pošto je poveo sa 2:0, a onda se raspao i na kraju predao meč kada je Novak bio na dva gema od pobjede. Matea Beretinija je dobio u četiri iscrpljujuća seta, a onda je uslijedio epski polufinalni duel sa Rafaelom Nadalom. 

Vidjeli smo tenis sa druge planete, meč je trajao preko četiri sata, a kada se sve zbroji nikada na Rolan Garosu Novak nije odigrao ovoliko minuta do finala. 

Zapravo je samo jednom u karijeri do finala nekog grend slema došao odigravši više minuta i to ove godine. Osvojio je Australijan open, a prije nego što je pomeo Danila Medvedeva u finalu igrao je pet minuta duže nego na ovogodišnjem Rolan Garosu.

 Sada ga od 15 časova očekuje duel sa Grkom Stefanosom Cicipasom koji se takođe namučio u polufinalu, a imao je sličan put do finala. Mučio se na otvaranju protiv i Džon Izner mu je uzeo jedan set, tako da je potrošnja tu negdje. 

Na Novakovoj strani je iskustvo, na Cicipasovoj bi trebala da bude mladost. Ali i mlađe je Novak rušio svojom nevjerovatom fizičkom spremom. 

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC