• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Gotovo! Novak je najveći ikad - osvojio 19. grend slem: Preokret za pamćenje na Rolan Garosu, ovo niko nije uradio!
 Gotovo! Novak je najveći ikad - osvojio 19. grend slem: Preokret za pamćenje na Rolan Garosu, ovo niko nije uradio!

Gotovo! Novak je najveći ikad - osvojio 19. grend slem: Preokret za pamćenje na Rolan Garosu, ovo niko nije uradio!

PROČITAJTE I OVO

PROČITAJTE I OVO

Novak Đoković je u senzacionalnom finalu Rolan Garosa pobijedio Stefanosa Cicipasa poslije preokreta 3:2 i tako osvojio 19. grend slem u karijeri.

 Gotovo! Novak je najveći ikad - osvojio 19. grend slem: Preokret za pamćenje na Rolan Garosu, ovo niko nije uradio! Izvor: Profimedia

Novak Đoković je šampion Rolan Garosa za 2021. godinu pošto je u finalu poslije neviđene drame i preokreta slavio protiv Stefanosa Cicipasa 3:2 (6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4).

Možda će vas zanimati

To je drugi put da je Đoković osvojio Frenč open, a ukupno mu je ovo 19. grend slem što znači da su sada Nadal i Federer na samo jedan od njega, međutim srpski as je jedini od njih koji je svaki od grend slemova osvojio makar dvaput.

Gledali smo neviđenu bitku, Đoković je izgubio prva dva seta, igrao loše i bio bez energije, a onda je održao čas tenisa talentovanom teniseru iz Grčke.

Nije propustio šansu života, pošto je u polufinalu pobijedio Rafaela Nadala i bilo bi previše da je stao u finalu kada je "skinuo" i "kralja šljake", a kako je podizao svoj nivo igre - Cicipas je bio sve nervozniji i više je griješio.

Đoković je pokazao da je jedini teniser na svijetu koji može da se vrati iz ambisa, a scena sa kraja meča kada Cicipas plače najbolje govori kakav smo meč gledali.

Ponovo je Đoković proveo preko četiri sata na terenu i uprkos manjku energije, čak i tome što je publika bila protiv njega, samo je dokazao da je najveći teniser svih vremena jer ovo što on radi - niko nikada nije uspio.

A sada slijedi Vimbldon i može da se izjednači sa Federerom i Nadalom...

Možda će vas zanimati

19:36

Pogledajte kako je Novak proslavio veliku pobjedu!

19:13

KRAAAAJ!

Novak Đoković je osvojio Rolan Garos - i to mu je 19. grend slem u karijeri!

Pobijedio je Cicipasa u pet setova poslije preokreta - 3:2 (6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4)

19:11

5:3 - JOŠ GEM!

Cicipas mora da ga juri, a Đoković mu ne da ni poen.

Još malo!

19:06

4:3 - ŠTETA!

Imao je dosta šansi Đoković u ovom gemu, mogao je da "brejkne" Grka, ali odlična borba mladog asa koji je pokazao da ima i dalje goriva u rezervoaru.

Evidentno je i da koristi energiju sa tribina.

Izvor: Tanjug/Michel Euler/AP

19:00

4:2 - JOŠ DVA!

Đoković siguran na svoj servis i sada je na samo dva gema od šampionskog pehara na Rolan Garosu. Iznervirao se zbog reflektora, ali... Valjda mu neće previše smetati!

Izvor: tanjug/Christophe Ena/AP

18:55

3:2 - NE DA CICIPAS!

Ne odustaje grčki teniser tako lako, uspio je sada da dobije vrlo težak gem i jasno je da će probati da napravi neviđen pritisak na Đokovića.

18:51

3:1 - TAKO JE!

Poeni koji izluđuju, pa as kojim dobija treći gem u ovom setu. Još tri ga dijele od 19. grend slema i već djeluje da Grk razmišlja o tome kako je prokockao titulu...

18:47

2:1 - BREEEEJK!

Novak preuzima kontrolu nad mečom - kakav gem za njega!

Uspio je da namuči Cicipasa na svakom poenu, da bi za kraj ispogađao i linije što je iznerviralo grčkog tenisera i poslije toga je griješio. Pogledajte senzacionalni poen Đokovića koji je stigao nemoguće!

Uzalud publika na Grkovoj strani!

Izvor: Tanjug/Michel Euler/AP

18:41

1:1 - TAKO JE!

Novak pokazuje u ovom gemu da je iskustvo nekada najbitnije. Imao je Grk svoje šanse, pojačao je igru, ali to nije bilo dovoljno.

18:35

0:1 - ŠTETA!

Imao je Đoković brejk-šansu, bio je dosta bolji u ovom gemu, ali nekako se Cicipas uz podršku publike vraća i uspio je da povede u petom setu.

Ima publiku na svojoj strani, ali da li je to dovoljno da bi srušio najboljeg?

18:28

Haaaajde!

18:27

Vjerujete li u preokret?

18:22

6:2 - TAKO JE! IGRA SE PETI SET!

Novak Đoković se potpuno probudio i stigao 0:2 koje je imao Cicipas. Dva sjajna seta za Đokovića, pa odluka pada u petom!

18:21


Uspio je Cicipas da dobije ovaj gem, ali sada će Novak servirati... 5:2!

Izvor: Tanjug/Thibault Camus/AP

18:18

5:1 - KAKAV ODGOVOR!

Uzvraća strašni Novak i ne dopušta opet Cicipasu da mu uzme ijedan poen... Sve smo bliži petom setu koji donosi odluku o šampionu!

18:15

4:1 - EVO I CICIPASA...

Poslije dugo vremena dobar servis-gem za njega, nije dao šansu Đokoviću, uspio je da se konačno upiše u ovom setu. Servis je funkcionisao, a Novak je i previše rizikovao...

18:12

4:0 - UBJEDLJIVO!

Sada sa nulom dobija Novak svoj servis-gem i sada je baš blizu petog seta. Djeluje kao da Cicipas polako razmišlja o tome..

18:09

3:0 - BREJK! TAKO JE!

Fantastično, ali fantastično!

Đoković igra najbolji tenis od početka meča i to se vidi. Odmah pravi i drugi brejk u četvrtom setu i ima sada već veliku prednost. Uspijevao je Cicipas dva puta da sačuva servis na brejk-šansu, ali treći put Novak šalje drop-šot koji niko ne može da stigne.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

17:59

2:0 - TAKO JE NOVAČE!

Ovo je sada već najbolji tenis za Srbina od početka seta, pogađa sve, kao da se tek sada probudio i spreman je da ugrozi Cicipasa. Najvažnije je da Grk djeluje nervozno i nimalo stabilno kao do prije pola sata...

17:56

1:0 - BREJK! NOVAČE, BRAVO!

Fantastičan početak za Đokovića na startu četvrtog seta. Možda i najlakši brejk za njega od početka meča, ovo je bilo odlično...

17:45

6:3 - SET ZA NOVAKA!

Sada je 2:1 za Cicipasa, vraća se Đoković!

U pauzi je grčki teniser tražio i pomoć fizioterapeuta, ima problem sa leđima...

Izvor: RTS/Screenshoot

17:40

5:3 - SMANJUJE CICIPAS!

Čudan gem, imao je Novak 30:0, ali onda je stao. Zbunio se na mreži, dopustio Cicipasu da se raspleše i da veže četiri vinera, pa će Srbin morati na svoj servis do smanjenja rezultata na semaforu.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

17:36

5:2 - UF! KAKAV GEM!

Imao je 30:30 Cicipas, a onda je Đoković pokazao moć. Prvo je drop-šotom presekao Cicipasa koji je nakon toga čak ispucao loptu na tribine, da bi još jedan viner upisao poenom kojim je došao na gem od prvog seta u finalu.

Sve je nervozniji grčki teniser i to je dobra vijest...

Izvor: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

17:31

4:2 - DRŽI SE CICIPAS!

Bio je Novak blizu da još jednom "skine" servis Cicipasu, međutim odbranio se Grk i sada već znaci nervoze kod srpskog tenisera.

To uopšte ne mora da bude loš znak, potrebno je da "živne".

17:26

4:1 - POTVRDA BREJKA!

Tri uzastopna gema je osvojio Đoković i ovo već djeluje dosta bolje, unervoziće Grka, ali je problem što i dalje ta igra nije perfektna. Štaviše, daleko je od toga...

Izvor: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

17:22

3:1 - BREJK! TAKO JE!

Moralo je jednom, Novak pravi brejk nakon drame u ovom gemu. Preko 11 minuta je trajao gem, Novak je propustio četiri šanse, pa petu iskoristio!

17:10

2:1 - TAKO JE!

Sada je Novak imao malih poteškoća, uspio je Cicipas da napravi pritisak na 30:30, ali hrabra igra srpskog asa pravi razliku. Dva puta je forhendom gađao dijagonale i pogađao ih, nije mogao da ih stigne Grk!

Izvor: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

17:06

1:1 - BLIZU, ALI...

Ne dopušta Cicipas uopšte Novaku da ga ugrozi još od prvog seta. Uspio je Đoković da osvoji dva poena i da napravi mali pritisak na Grka, ali nedovoljan da bi bio u problemu. I dalje igra zaista kvalitetan tenis.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

17:03

1:0 - HAJDE, SAD!

Novak je poveo na startu trećeg seta i nadamo se preokretu. Ostvario je u karijeri 31 pobjedu u pet setova, znamo da je Zverev u polufinalu uspio da stigne Cicipasa poslije 0:2...

17:00

Idemo dalje...

16:53

2:6 - SET ZA CICIPASA!

Grk vodi 2:0 u setovima i Novaku je sada potrebno čudo...

Potpuno djeluje van ritma, nema energije, odmah je otišao u svlačionicu.

16:52

2:5 - OPET BREJK!

Bio je mnogo bolji Grk i u ovom gemu, bez energije je Đoković, a njegov rival to koristi. Imao je čak tri brejk-šanse u ovom gemu i iskoristio je treću...

Tako što je Novak "zakucao" loptu u mrežu.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

16:47

2:4 - CICIPAS NE DOPUŠTA ŠANSU!

Savršen gem za njega, Đoković nikakvu šansu nije imao da ga ugrozi. Servis mu funkiconiše izuzetno i to je trenutno najveći problem za srpskog asa...

16:43

2:3 - OVO JE BOLJE!

Novak je bar ponovo siguran na svoj servis kao što je to bilo na početku prvog seta, međutim i dalje ima brejk zaostatka i mora da "stisne" Cicipasa.

Za sada nema ideju kako da ga zaustavi.

Novak je inače u 13 finala grend slemova gubio, ali je i pet puta uspio da dobije...

16:41

1:3 - BEZ ŠANSE

Cicipas dolazi i do trećeg gema u ovom setu, vrlo je čvrst u razmjenama udaraca i Đoković ne uspijeva da mu parira forhendom. Čini se kao da Grk ima više energije, pogađa prvi servis, a mnogo manje i griješi...

16:37

1:2 - OVO JE BOLJE!

Izgubio je srpski as četiri gema uzastopno, imao dosta problema u igri, ali čini se da se polako stabilizuje. Znatno mirniji gem za njega, miksovao je različite udarce, pokušava se uvede u pravi ritam i nadamo se da to znači i bolji rezultat uskoro...

Izvor: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

16:35

0:2 - CICIPAS HRABAR!

Odmah ga je Novak napao, imao je 30:15, međutim hrabrom igrom Cicipas se spasava. Igrao je forhende na liniju i pogađao ih... Mora se reći da zaista igra odlično u finalu, iako je bilo nekoliko problematičnih trenutaka za njega.

16:29

0:1 - BREJK! NE VALJA!

Drugi put zaredom Cicipas oduzima servis Đokoviću, iako je to na početku djelovalo savršeno. Uzdrman je srpski as, ne djeluje sada potpuno fokusirano.

Uz to, vrijedi reći da Grk igra odlično.

16:26

Nije ovo prvi put da Novak gubi u finalu grend slema, ali vjerujemo da to nije kraj...

Vaša prognoza?

16:12

6:7 - NOVAK GUBI U FINALU!

Šokantan taj-brejk!

Vodio je Cicipas 4:0 i 5:1, uspio je Novak da ga stigne i dođe do set-lopte, međutim propustio je i dozvolio Grku da se vrati u meč. Cicipas je dobio taj-brej 8:6, a srpskom asu je veliki problem napravilo Sunce.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

16:11

Nije dobro počelo u taj-brejku, 4:0 vodi Cicipas!

16:09

6:6 - BREJK! PROBLEM!

Imao je Đoković veliku šansu, ali je propušta... Sunce mu je pravilo problem i Cicipas je lako došao do tri-set lopte i iskoristio je drugu.

Riješiće se sve u taj-brejku!

16:03

6:5 - BREJK!

Još jednom se vidi koliko je Novak mentalno jači od svih tenisera. Cicipas je malo potonuo nakon propuštene šanse, a to kad Đoković osjeti - odmah slijedi kazna. Dugim razmjenama je poremetio Grka i došao do brejk šanse, treće na meču koju koristi!

Serviraće za set!

15:55

5:5 - SPASAVA NOVAK!

Set-loptu je imao Cicipas, ali Novak je pokazao zašto je najbolji na svijetu. Uspio je da odbrani svoj servis poenom koji je trajao 24 razmjene udaraca, i to na kakav način je zaustavio Grka... Podigao je visoko ruku u vazduh, igra se!

15:50

4:5 - CICIPAS SVE BOLJI!

Sada je Grk dobio gem bez izgubljenog poena, posljednji i na veoma atraktivan način što je podiglo publiku na "Šatrijeu" na noge. Đoković servira za opstanak u prvom setu!

Izvor: tanjug/AP Photo/Michel Euler Djokovic

15:48

4:4 - NOVAK NE DA!

Izgubio je prve poene na svoj servis, možda je to posljedica onog pada, ali dobija gem i izjednačio je rezultat u finalu koje polako ulazi u finiš prvog seta...

15:45

OVO JE TAJ PAD!

Đoković nije mogao da se zaustavi i završio je na šljaci...

Pogledajte!

15:45

3:4 - VODI CICIPAS!

Uspio je da iskoristi uzdrmanost Novaka, ali samo nek je sve dobro sa njim...

Pogledajte najbolje fotografije sa meča!

15:40

Novak je u jurnjavi za lopticom pao na šljaku i dobro se ugruvao... Nadamo se da je sve u redu!

15:38

3:3 - OPET NULA!

Da ne ureknemo, ali Novak igra fantastično na svoj servis. Osvojio je sve poene do sada, samo jednom nije odservirao prvi servis... Zaista odlično, nadamo se da će uskoro i šansa za brejk, da iskoristi dobar trenutak!

15:35

2:3 - ŠTETA!

Bio je Novak u ovom gemu od početka do kraja, imao je šansu nakon dvije greške Cicipasa, ali sada bez brejk-šanse. Iz nekog razloga djeluje i da se iznervirao na kraju gema, nekome je ironično pokazivao palac?!

Ili se obračunava sa navijačem ili je to poruka za nekog iz njegovog boksa...

Izvor: Profimedia

15:30

2:2 - SAVRŠENO!

Tako se igra! Savršena igra Đokovića na servis-gemove, bez izgubljenog poena, a tu su i egzibicije. Vodi 40:0, pa se odlučio da testira i drop-šot, udarac kojim je možda i srušio Nadala, a dobra vijest je da funkcioniše!

Izvor: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

15:27

1:2 - SIGURNIJI GRK!

Bio je stegnut na početku, ali djeluje da se već "raskravio" i već djeluje mnogo bolje na početku Stefanos Cicipas. Znatno sigurniji servis-gem za njega, odlično servira, neće Novaku biti lako kako su mnogi mislili...

15:23

1:1 - BRAVO, NOVAČE!

Minut i po i prvi gem uz ime Novaka Đokovića na semaforu. Dobra vijest je da djeluje svježe poslije četiri sata borbe protiv Nadala. Vrlo siguran početak, kako smo se i nadali...

15:21

0:1 - ZAMALO! VODI CICIPAS!

Stegnut je bio grčki teniser na početku, nije ni Novak bio sjajan, vidjeli smo čak sedam grešaka u prvih osam poena, a onda i dvije brejk šanse za Srbina!

Uspio je Novak da ga prevari i kratkom dijagonalom iz riterna da napravi prednost, međutim ovoga puta je Cicipasa izvukao servis. Odservirao je čak tri uzastopna asa i uspio da preživi početak meča.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

15:12

Prvi će servirati grčki teniser Stefanos Cicipas kome je ovo prvo grend slem finale.

15:08

KREĆEMO!

Počelo je zagrijavanje na Rolan Garosu, lijepo vrijeme u Parizu, a i navijači su raspoloženi i aplaudirali su finalistima. Nadamo se da će do kraja biti korektni, a sada nema bojazni da će zbog policijskog časa morati da napuste meč.

Izvor: Profimedia

15:02

HAJDE NOLE!

Meč će ipak početi u 15.10, očekujemo ih uskoro na terenu!

14:36

KO ĆE POBIJEDITI?

Pozivamo vas da glasate, još oko pola sata je do početka meča...

14:35

NOVAČE, PAZI SE!

Mnogi smo već upisali trofej Rolan Garosa pored imena Novaka Đokovića, pošto je već pobijedio Rafaela Nadala, ali ne treba zaboraviti da je Stefanos Cicipas fantastičan ove sezone i zapravo ima najbolji skor od svih tenisera.

Djeluje da nas čeka vrhunski tenis!

Izvor: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

14:31

NAJVEĆI!

Otkako se pojavila "velika trojka" gledamo njihovu potpunu dominaciju, pa su u posljednjih 17 finala Rolan Garosa igrali Nadal, Đoković i Federer. U tom periodu samo je jedan teniser, i to Vavrinka protiv Novaka, uspio da slavi.

13:41

MEĐUSOBNI SKOR!

Novak Đoković i Stefanos Cicipas su se do sada sastajali sedam puta i mnogo više uspjeha imao je srpski teniser koji je slavio u pet duela.

Zanimljivo je da su dva od prva tri meča pripala Cicipasu, međutim od tada je Novak vezao četiri trijumfa, uključujući i ovogodišnje četvrtfinale Rima kada je slavio u tri seta (4:6, 7:5, 7:5), dok su na prethodnom Rolan Garosu odigrali sjajan meč i Srbin je slavio u pet setova.

Izvor: Profimedia

12:53

Dobro došli u MONDO live!

Novak Đoković i Stefanos Cicipas bore se za trofej Rolan Garosa tačno od 15 časova. Ostanite uz MONDO, pratićemo meč uživo iz minuta u minut.

UKRATKO

  • Novak Đoković - Stefanos Cicipas 3:2 (6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4)
  • Ovo je 19. grend slem za Novaka Đokovića.
  • Nole je svaki grend slem osvojio makar dvaput.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije