• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priznao je! Novak je najveći svih vremena: I Mareju je postalo jasno - ni Federer ni Nadal, Đoković je prvi!

Autori Goran Arbutina Autori Nebojša Marković

Zanimljiva izjava Endija Mareja!

 endi marej novak đoković najbolji teniser u istoriji Izvor: Profimedia

Novak Đoković je osvojio drugi Rolan Garos u karijeri, stigao do 19. grend slemova i učinio nešto što ni Rodžer Federer ni Rafael Nadal nisu mogli - svaki trofej sa turnira "velike četvorke" podizao je bar dva puta.

Zato Endi Marej misli da je u ovom trenutku baš Srbin najveći svih vremena!

Već odavno se trka za najvećeg tenisera svih vremena svela na trojicu tenisera koji još uvijek igraju, imajući u vidu da su nadmašili Pita Samprasa i ostale velikane ovog sporta.

Ipak, ne jenjava priča o tome ko je od njih trojice najveći ikada. Rodžer Federer je nedavno "promijenio ploču" o kriterijumima koji su važni za takav epitet, ali Marej očigledno ima različito viđenje.

"Pošto sva trojica još igraju, ne možemo da donosimo neke konačne zaključke, ali zbog onog šta je sve uradio: osvojio svaki masters dva puta, svaki grend slem dva puta, to Novaka stavlja na prvo mjesto ove liste. Nevjerovatan je", rekao je Marej novinarima tokom turnira u Kvinsu.

On je dodao da se ne smiju zanemariti uspjesi Nadala.

"Ne možemo da zaboravimo da je Nadal osvajao Rolan Garos 13 puta. Takođe, tu je i Rodžer, jedinstven igrač, iako se susretao sa generacijama tenisera na terenu i nastavlja i dalje da igra na najvišem nivou. Drži i dalje brojne rekorde, a rezultate koje je ostvario na travi su teško dostižni. Tako da svaki od njih ima razloge da može da se zove najboljim svih vremena. Jedino što je sto odsto jasno: živimo u zlatnoj eri u istoriji tenisa", bio je diplomatičniji u nastavku odgovora.

Nekada prvi teniser svijeta je oduševljen što je dio ovakve teniske ere.

"Znam da su ljudi slično pričali kada je Sampras osvojio 14 grend slemova. Bio je kao Bog. Svi su mislili da njegovi rekordi nikada neće biti srušeni. A, onda su se pojavila trojica igrača koja će osvojiti 20 i više slemova. Nevjerovatno je šta su sve postigli, bilo je fantastično igrati sa njima u tom periodu. Izazovno da, ali bilo je uživanje gledati ih kao navijač i igrati s njima na terenu", istakao je Endi Marej.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC