• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ex-rukometaš Borca o uzletu Đeroninih "orlova": Imam insajdersku informaciju - Marsenić "puca" na evropsku titulu!

Autor Dragan Šutvić

"Da znate odmah, to sam rekao ja, ne on, da nikome ne stvaram pritisak, ali mislim da se pokazalo koliko bitan pedagoški rad", poručio je Goran Stupar

 rukomet srbija toni đerona komentar goran stupar Izvor: MN PRESS

Način na koji je rukometna reprezentacija Srbije ostvarila plasman na EURO 2022 nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Izabranici novog selektora, Španca Tonija Đerone, osvojili su sedam bodova u kvalifikacionoj grupi i zauzeli prvo mjesto ispred Francuske, koju su savladali u Zrenjaninu, ali i sa kojom su remizirali u Kreteju.

Možda će vas zanimati

Upravo te dvije utakmice su oduševile javnost u Srbiji, a imun na sjajne partije "orlova" nije ostao ni Goran Stupar, ex-igrač Borca i član generacija crveno-plavih koja je 1991. godine osvojila Kup IHF.

"Imam jednu insajdersku informaciju, pošto su sa mnom u Berlinu dva reprezentativca Srbije, Dejan Milosavljev i Mijajlo Marsenić. Kod mene su bili zajedno sa Dejanom Perićem, mojim saigračem iz vremena Partizana i Zvezde. Marsenić je toliko pozitivan, da je mene iznenadio! On ide na titulu, samo da znate! Da znate odmah, to sam rekao ja, ne on, da nikome ne stvaram pritisak, ali mislim da se pokazalo koliko bitan pedagoški rad", rekao je Stupar, dodavši:

"Svi znaju da igraju rukomet, niko nije zaboravio da igra. Rukomet je timski sport, šest igrača na terenu mora zajedno da funkcioniše. Možeš da imaš najbolje pojedince, čak je i Borac imao pet-šest reprezentativaca, pa nije uspio da osvoji titulu, a onda je napravio tim mladih momaka i uspio da se izbori. Mislim da je rad u reprezentaciji Srbije veoma kvalitetan, čime ne želim da umanjim rad prijašnjih selektora, ali rezultati su izostali iz nekog razloga. Mislim da je sad promijenjena i cijela selekcija u Savezu. Ne vjerujem da Srbija sad može nešto puno da napravi, bilo bi prenaglo, ali ako se uđe u kontinuitet takmičenja, to je najbitnije, pa će se iz toga pojaviti rezultat."

Evropsko prvenstvo u rukometu održaće se početkom sljedeće godine u Slovačkoj i Mađarskoj, a Srbija je smještena u grupu C, zajedno sa "trikolorima", Hrvatima i Ukrajincima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC