• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tekst iz Njujork tajmsa o Novaku o kojem svi pričaju: Poruka svim hejterima - Ne prevrćite očima, ON JE HUDINI!

Autor Milutin Vujičić

U autorskom tekstu na Njujork Tajmsu lijepo je sažeta priča o Novaku Đokoviću, njegovim hejterima i šansama na Vimbldonu.

 njujork tajms tekst novak đoković vimbldon Izvor: Profimedia/Roger Parker/Alamy Live News

Novak Đoković osvojio je 19. grend slem spektakularnim trijumfom na Rolan Garosu i sada se sasvim približio Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru koji imaju samo jedan trofej više. Već naredne nedelje na Vimbldonu moći će da se izjednači sa njima!

Nakon što je Nadal odustao od Vimbldona, a Federer pokazao da na travi nije više tako moćan, postalo je svima jasno da je prvi favorit - čak i "Njujork Tajmsu" koji je često bio protiv njega.

U tekstu autora Kurta Stritera pod nazivom "Ovo je Vimbldon Novaka Đokovića. Ne prevrćite očima", obratio se svima onima koji su iz ovog ili onog razloga bili protiv njega - smatrajući da ne može da stane u istu ravan sa Nadalom i Federerom.

"Sada sjedi na provaliji istorije koja stvara obavezu za mnoge njegove tvrdoglave hejtere: ignorišite ili ismijavajte njegov marš, ali konačno i vatrenom i moćnom Srbinu ukažite čast", navodi se u tekstu objavljenom u najpoznatijem listu na svijetu koji je često znao da ga "pecne" i kada za to nije bilo povoda.

Podsjeća autor da Đokovićev "minimalistički pristup redefiniše tenisko majstorstvo", uporedivši srpskog asa sa slikarom Markom Rotkom.

Izvor: Profimedia

"Usavršio je pripremu, ravnotežu, pomeranje težine i rad nogama, više nego bilo ko u istoriji tenisa. Dok Federer ima Rembrantov njuh i graciozni barokni umjetnički prustup, a Nadalove fizikalije i tenis podsjećaju na udarce ljevicom teškaša u boksu, vrijedi reći da i Đokovićeva igra ima svoju ljepotu. Nijedan vrhunski igrač nikada nije bio tako fleksibilan kao on, da na svakoj površini može da se izvije i savije i da pretvori ludi odbrambeni sprint u iznenadni napad", poručuje autor teksta i dodaje:

"Đoković nije robot. On je Hudini!".

Podsjeća autor da i Đoković ima mane, da razbija dijete i urla kao uznemireno dijete na sebe, trenere i sudije, podsjeća na nemili događaj sa US opena, ali i turnire na Balkanu u jeku pandemije, stavove o vakcinaciji koje su mu mnogi zamjerili.

"Godinama se činilo da je muški tenis definisan jednim rivalstvom, Federer protiv Nadala. Dva velika šampiona i dva kontrastna stila. Njihova trajna veza definisala je doba ovog sporta. Tada je Đoković upao i maltretirao ih. On je treći točak, različit od Federera i Nadala u svakom pogledu, uključujući i činjenicu da ne potiče iz dobrostojećih zemalja kao što su Švajcarska i Španija, već iz istočnoevropske zemlje koju navijači ne mogu da pronađu na mapi", poručuje autor teksta i zaključuje:

Izvor: Profimedia

"Za njegove hejtere sve je ovo gorka tableta, koju moraju sve češće da gutaju. Novak sada ima prednost u međusobnim duelima. Od 2011. godine osvojio je 18 Grend slemova, sedam više od Nadala i 14 više od Federera".

Zato autor teksta iz Njujork Tajmsa poručuje da samo ako Federer pokrene staru čaroliju možda izazove Novaka na Vimbldonu i tako hejteri dobiju naslov koji žele, ali...

"Novak će se naći na poznatom mjestu, suočivši se sa bučnom publikom koja želi pobjedu Federera i da Srbina vidi uništenog u porazu. Ako se nastavi nedavna istorija, Đoković će ponovo podići šampionski pehar, to je još jedan ukor za one koji odbojaju da prihvate jednog od najuzbudljivijih šampiona u cijelom sportu. Vrijednost Vimbldona je umanjena? Ne baš", stoji na kraju teksta.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC