• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobio sam Novaka 9:0! Troicki ne zaboravlja detalje - poslije jednog poziva sam imao najveći pritisak u karijeri

Autor Nemanja Stanojčić

Viktor Troicki pričao o uspješnoj karijeri

 viktor troicki karijera novak đoković Izvor: MN PRESS

Vrijeme je za kraj. Viktor Troicki je odlučio da završi igračku karijeru i da ode u penziju.

Sreću u novim izazovima su mu poželjeli mnogi, među njima i Novak Đoković. O svemu tome je pričao za zvanični sajt ATP.

 "Bila je ovo jedna divna vožnja. Srećan sam zbog svega što sam uspio, snove koje sam imao sa prijateljima još kao dijete sam pretvorio u stvarnost. Uradio sam neke stvari koje nisam mislio da mogu. Posvetiću se sada više porodici i uživaću sa njima", počeo je Troicki.

Svakako je osvajanje "salatare" nešto što će mu ostati urezano u sjećanje.

"Osvajanje Dejvis kupa 2010. godine pred našom publikom i pobjeda u odlučujućem petom meču nešto je što nikada neću zaboraviti. Dobro pamtim svaki detalj, nismo znali ko će igrati taj posljednji meč. Bio sam u svojoj sobi u obližnjem hotelu dok su Đoković i Monfis igrali. Onda je stigao poziv, rekli su mi da ja igram. Bio je to najveći pritisak koji sam osjetio u karijeri. Međutim, kada sam izašao na teren bio sam fokusiran kao nikada u životu. Osjećao sam kao da ne mogu da pogriješim, nerealan performans, pamtiću to zauvijek"

Prisjetio se svojih početaka i svega kroz šta je prošao da bi uspio. U tom periodu je već imao i mečeve sa dvojicom velikih prijatelja - Đokovićem i Tipsarevićem.

"Poznajem Noleta još od njegove osme godine. Igrali smo jedan protiv drugog na jednom od njegovih prvih turnira. Bilo je to u drugom kolu, sjećam se da sam ga pobijedio sa 9:0 u gemovima. Janko je dvije godine stariji od mene i prihvatio me je kao brat, pomogao mi je dosta, podržavao i davao mi sjajne savjete. Možda nisam bio tako talentovan kao neki drugi igrači u mojim godinama, zato sam morao da se dokazujem još više i da radim više da bih postao odličan igrač. Nikada nisam odustajao. Bilo je ovo jedno prelijepo putovanje sa dobrim prijateljima."

Sada će se posvetiti mjestu selektora reprezentacije Srbije, planovi su već napravljeni.

"Biću na Olimpijskim igrama u Tokiju sa Srbijom. Takođe, radimo na proširenju Novakovog teniskog centra na Dorćolu gdje smo imali dva ATP turnira nedavno. Plan je da Đoković započne i tenisku akademiju, formira tim i sve što treba. Nadam se da će i to biti zanimljivo kao vrijeme koje sam proveo na terenu", sa osmehom je zaključio Troicki.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC