• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkriveno do kad će Đoković biti prvi na svijetu: Novak može da vlada cijelu 2021, ostaje mu da obori rekord jedne žene!

Autor Dragan Šutvić

Već sada znamo do kada će Novak minimalno biti na čelu ATP liste, a to bi moglo da bude vrlo važno za obaranje još nekih istorijskih rekorda.

 novak đoković atp lista prvi do 16. avgusta Izvor: Profimedia

Danil Medvedev je završio učešće na Vimbldonu neočekivanim porazom već u 4. kolu i to znači da će Novak Đoković ostati najbolji teniser svijeta i poslije ovog turnira.

Tačnije, Srbin će biti na čelu ATP liste najmanje do 16. avgusta 2021!

Medvedev je kao drugi igrač svijeta imao priliku da osvajanjem Vimbldona preuzme Novakovu poziciju, ali je ovaj turnir još jednom pokazao da nije spreman za tako velik izazov. Zbog njegovog ranog ispadanja sa turnira, sada imamo nove detalje po pitanju budućeg izgleda vrha atp liste.

Sada je nemoguće da Novak Đoković izgubi prvo mjesto prije 16. avgusta, što znači da će najbolji teniser svijeta biti bar 333 nedjelje!

Đoković je još od 8. marta rekorder u toj kategoriji, kada je prestigao Rodžera Federera. Od tada, Novak već četiri mjeseca samo poboljšava sopstveni i rekord i sada znamo koliko će on minimalno još trajati.

Činjenica da je Nadal trenutno dosta daleko od njega na rang listi i da će Medvedev u drugom dijelu sezone braniti veliki broj bodova dodatno će otežati posao igračima koji bi da svrgnu Srbina sa teniskog vrha. Ukoliko bi Novak zabilježio odlične rezultate na Vimbldonu i US openu, postalo bi vrlo izvjesno da će čitavu 2021. provesti kao najbolji igrač svijeta.

ŠTA AKO ĐOKOVIĆ OSVOJI VIMBLDON?

Izvor: Profimedia

Gorepomenuti scenario je najgori mogući, ali šta ako pogledamo najbolji mogući? To je scenario po kojem bi Đoković uspio da osvoji Vimbldon, svoj 20. grend slem u karijeri.

Ukoliko bi to uspio, Novak bi na prvom mjestu ATP liste ostao ukupno bar 338 nedjelja, što znači da bi sigurno bio na prvom mjestu do ponedjeljka 20. septembra.

To bi značilo da bi Novak osvajanjem Vimbldona bio siguran i do US opena, gdje bi mogao da poboljša svoj učinak, imajući u vidu da je prošle godine diskvalifikovan u četvrtom kolu.

NOVAK POSTAJE DRUGI U ISTORIJI, JOŠ SAMO ŠTEFI GRAF

Činjenica da će Novak ostati sigurno najbolji igrač svijeta bar 333 sedmice znači da će 16. septembra prestići još jednu legendu svetskog tenisa.

Srpski teniser će postati drugi najdugovječniji vladar u singlu gledajući i muški i ženski tenis, pošto će prestići Martinu Navratilovu. Ova legendarna teniserka je ženskim tenisom vladala 332 sedmice.

Sve ovo znači da će Novaku preostati da sustigne još samo Štefi Graf, legendarnu Njemicu koja je najbolja teniserka svijeta bila 377 nedelja. Još uvijek je Grafova daleko, ali sa Novakom i njegovim obaranjem rekorda se nikad ne zna - sve je moguće.

U muškom tenisu je već odavno najbolji u istoriji u ovoj kategoriji...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC