• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napravio najveće tenisko čudo, sad vodi Novaka ka još jednom: Vimbldon to nikada nije vidio - svi su bili u šoku!

Autor Dragan Šutvić

Na današnji dan desilo se najveće tenisko čudo koje su grend slemovi ikada vidjeli!

 goran ivanišević vimbldon 20 godina od titule Izvor: Profimedia/AFP PHOTO GERRY PENNY

Novak Đoković  čeka duel sa Denisom Šapovalovom u polufinalu Vimbldona, a u njegovom timu i pijre meča ima razloga za slavlje. 

Jedan od dvojice glavnih trenera koji rade sa najboljim teniserom svijeta Goran Ivanišević danas slavi dvadesetu godišnjicu najvećeg uspeha u karijeri i najveće senzacije koju je Vimbldon ikada vidio. 

Možda će vas zanimati

Dok vodi Novaka ka novom teniskom čudu, šestoj tituli našeg tenisera na Vimbldonu i 20. peharu na grend slemovima, Ivanišević se prisjeća kako je tog 9. jula 2001. godine konačno došao do pehara koji je toliko želio. 

Sjajno je tokom godina hrvatski teniser igrao na travi i tri puta je stizao do finala Vimbldona. Prvi put ga je savladao Andre Agasi 1992. godine, a onda je 1994. i 1998. godine izgubio od Pita Samprasa. 

Kada je već odustao od velikih ambicija stigao je kao 109. igrač svijeta na Vimbldon, a u glavni žrijeb je ušao putem specijalne pozivnice. Lako je savladao kvalifikanta Frederika Jonsona u prvom kolu, a Karlos Moja ipak na travi nije mogao da mu parira i uzeo mu je samo jedan set. 

Svi su otpisali veterana Ivaniševića pred meč sa Endijem Rodikom, sjajnim serverom i budućim svejtskim brojem 1, ali i tu je Goran izgubio samo set. 

U četvrtom kolu je "počistio" Grega Rusedskog, a onda je uslijedio težak meč četvrtfinala sa Maratom Safinom. Igrala su se dva taj-brejka, četiri seta i jedan set u 12 gemova, ali je na kraju Hrvat izašao kao pobjednik. Slomio je Ivanišević srca domaćih navijača kada je u drami koja je trajala pet setova dobio Tima Henmana i otpratio navijače sa "Henman Hila" kući bez nade da će neki Britanac uskoro uzeti trofej. 

A onda je usledila još jedna drama i jedno od najboljih finala ikada. Igralo se pet setova, ali treći igrač svijeta Patrik Rafter na kraju nije izdržao. U maratonskom petom setu Ivanišević je bio bolji i na kraju je bilo 6–3, 3–6, 6–3, 2–6, 9–7 za Hrvata.

Ovo je bio prvi put od 1985. godine i Borisa Bekera da neki igrač koji nije nosilac turnira osvoji Vimbldon, a prvi put u istoriji se desilo da neko sa specijalnom pozivnicom osvoji grend slem. Na kraju turnira Ivanišević je sa 109. mjesta na ATP listi skočio na 16. mesto. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC