• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak je sa 15 dječacima rekao da će biti #1, a oni se smijali: Legendarni Pilić nema dilemu - sad je najveći ikada!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Čuveni trener Nikola Pilić prisjetio se kako je to izgledalo dok je Novak Đoković bio tinejdžer, a ostala djeca mu nisu vjerovala da će biti najbolji.

 nikola-pilic-o-novaku-djokovicu Izvor: MN PRESS, Profimedia

Novak Đoković je osvajanjem šampionskog pehara na Vimbldonu stigao do čak 20. grend slema u karijeri, što je samo još jedan argument na njegovoj strani u trci za "najvećeg ikada".

Možda će vas zanimati

Legendarni teniski stručnjak Nikola Pilić govorio je prije dvije nedjelje za MONDO da kada se Đoković izjednači sa Federerom i Nadalom po broju grend slemova da će to biti trenutak kada je zaista i najbolji, a sada kada se to desilo - može ponosno da izgovori ono što nije htio do sada.

"Novinari su me to pitali bar 20-30 puta, a ja nisam odgovarao jer nisam želio".

"Ali, sada su tu rezultati, Novak je na svaki mogući način ispred ostalih. Ne želim da umanjim ni Rafaela Nadala, ni Rodžera Federera, ali Novak ima pozitivan skor sa svim teniserima svijeta, osvojio je sve turnire iz takozvane 'Super devet' kategorije, jedini je koji je uspio da osvoji grend slem na svakoj podlozi po dva puta, tako da više nema dileme da je najbolji teniser svih vremena", poručio je prezadovoljni Nikola Pilić gostujući na "Nova S".

Upravo je Đoković kod Pilića naučio mnogo toga, ali zna da je na putu ka uspjehu bilo puno "nevjernih Toma" koje nisu podržavale srpskog asa kada bi otkrio svoj san.

Izvor: MN PRESS

"Nisam mogao tada da znam da će biti najbolji na svijetu, ali sam znao da će da bude vrhunski igrač. Sjećam se jednom prilikom kada je imao 15 godina Novak je pričao sa nekim dječacima, i rekao je da želi da bude svjetski broj jedan. Oni su se nasmijali, ja se nisam nasmijao na to", rekao je Pilić i potom je dodao:

"Vjerovao sam da može da ode daleko".

Čuveni trener ističe da Đoković nije samo teniser i da to ne smije da se zaboravi.

"Ja sam prije više godina rekao da je Novak za mene mnogo više od teniskog igrača, s obzirom na to kakvu reklamu daje Srbiji, kakve emocije budi kod ljudi koji žive u Srbiji i van Srbije… On je fenomen", zaključio je on.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC