• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poljski plivački skandal! Šest takmičara vraćeno iz Tokija zbog administrativne greške, traže ostavku vrha Saveza!

Autor Dragan Šutvić

Alisja Čorc, Bartoš Piščorovič, Aleksandra Polanska, Mateuš Kovaniec, Dominika Kosakovska i Jan Holub morali su da se vrate kući, a u Tokiju je trebalo da nastupe u štafetama.

 olimpijske igre plivanje poljska skandal Izvor: Envato

Šest poljskih plivača vraćeno je kući iz Tokija zbog administrativne greške nacionalnog plivačkog saveza i pogrešnog tumačenja pravila, te neće učestvovati na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju!

Poljska je u Japan poslala 23 plivača i plivačice, međutim njih šest je ostalo bez prava nastupa zbog propusta plivačkog saveza.
Alisja Čorc, Bartoš Piščorovič, Aleksandra Polanska, Mateuš Kovaniec, Dominika Kosakovska i Jan Holub morali su da se vrate kući, a u Tokiju je trebalo da nastupe u štafetama.

Možda će vas zanimati

Kada su shvatili grešku Poljaci su pokušali da spase stvar, ali je Svjetska plivačka federacija objavila da Poljacima neće dopustiti takmičenje.

Organizatori i FINA smatraju da je pogrešno tumačenje kvalifikacijskih pravila greška poljskog saveza, čiji se predsjednik Pavel Slominski izvinio, rekavši da u potpunosti razumije bijes plivača koji su se vratili kući tokom vikenda.

"Izražavam veliko žaljenje, tugu i gorčinu zbog situacije povezane sa kvalifikacijama naših plivača za Olimpijske igre u Tokiju", rekao je Slominski, a prenijela Hina.

"Takva situacija nije smjela da se dogodi, a reakcija plivača, njihove emocije, napad na poljski plivački savez su mi razumljivi i opravdani. Razumijem da su ogorčeni, ali ne bi bili akreditovani i ne bi položili zakletvu da nisu bili navedeni u sistemu kao takmičari prijavljeni na Olimpijske igre. Po mom mišljenju, za ovu situaciju kriv je Organizacijski odbor ili FINA."

Među plivačima koji su ostali bez nastupa u Tokiju je i Alisja Čorc, koja se takmičila na Igrama 2012. i 2016. Bijes je izrazila na društvenim mrežama.

"Zamislite da posvetite pet godina svog života kako bi nastupili na najvažnijem sportskom događaju. Sva odricanja od privatnog života i posla, žrtvovanje porodice, vaša predanost rezultira totalnim neuspjehom", objavila je na Fejsbuku.

Mateuš Kovaniec je na Instagramu dodao:

"Duboko sam šokiran onim što se dogodilo. Ovo je za mene apsurdna situacija koja nikada nije smjela da se dogodi. Zapravo se nadam da ću se na kraju probuditi iz ove noćne more."

Plivački sajt SwimSwam objavio je da je više od 20 poljskih plivača potpisalo otvoreno pismo, tražeći ostavku kompletnog rukovodstva poljskog plivačkog saveza.

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC