• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

10 zvijezda Igara koje će svi pratiti: Novak predvodnik, tu su žena koja je bila muškarac i ćerka rok legende!

Autor Dragan Šutvić

Britanski "BBC" odredio je listu deset zvijezda u različitim olimpijskim sportovima koje bi trebalo pratiti tokom olimpijskih igara, a naravno, ova lista nije mogla bez Novaka Đokovića.

 olimpijske igre 10 zvijezda Izvor: MN Press/Instagram/jessicaspringsteen/Printscreen

Olimpijske igre samo što nisu i zvanično otvorene, a sve do 8. avgusta pratićemo dešavanja u Tokiju.

Britanski "BBC" napravio je listu TOP 10 sportista na koje treba obraćati pažnju na ovim Olimpijskim igrama, a u probranom društvu našao se i Novak Đoković!

Britanci su među nešto više od 11.000 sportista izabrali njih 10 koji će imati poseban razlog zbog čega će privlačiti pažnju, bilo da se radi o nekim neobičnim pričama ili će ti sportisti imati priliku za istorijske uspjehe.

Prva na listi je Simon Bajls, Amerikanka koja je na prošlim Olimpijskim igrama 2016. postala "kraljica Rija" i "najveća svih vremena" na gimnastičkoj sceni. Sada ima 24 godine i već je veteranka u sportu u kojem najveće uspjehe prave tinejdžerke. Ona je u Riju osvojila četiri zlata i jednu bronzu i sada će pokušati da na zalasku vrhunske karijere uradi nezamislivo i obrani zlatnu medalju u višeboju. To se nije desilo već 53 godine...

Ipak, nama je najzanimljiviji opis Novaka Đokovića na ovoj listi.

"Tek što je osvojio rekordnu 20. grend slem titulu na Vimbldonu, Novak Đoković će pokušati da osvoji četvrti dio takozvanog "zlatnog kalendarskom slema". Nemica Štefi Graf je jedina uspjela da u jednoj godini kompletira četiri grend slema i olimpijsko zlato, što je uspela 1988. Đoković će biti veliki favorit u Japanu, jer su odsutni Rodžer Federer i Rafael Nadal, a branilac zlatne medalje Endi Marej nema velike šanse posle brojnih povreda."

Izvor: Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

Na listi je i američki plivač Kejleb Dresel, koji hoće da osvoji čak šest zlatnih medalja u Tokiju. Njegove najjače discipline su 50 i 100 metara slobodno i 100 metara leptir. Pored njih, tu je i Lorel Hubard, prva transrodna sportistkinja u istoriji Olimpijskih igara, koja će u dizanju tegova imati prednost u odnosu na žene, pošto je nekada bila muškarac.

U konjičkim sportovima ćemo vidjeti poznato prezime, jer će učestvovati Džesika Springstin, ćerka legendarnog rok muzičara Brusa Springstina. Ona nema samo poznato prezime, već je i 14. na svijetu u konjičkom jahanju.

Listu dovršavaju jamajkanska atletičarka Šeli En Frejzer Prajs koja će imati posljednji juriš na zlato poslije šest olimpijskih medalja, Vejd van Nikirk, Južnoafrikanac koji je na Olimpijskim igrama u Riju srušio rekord Majkla Džonsona na 400 metara, kao i Tedi Riner, francuski džudista koji želi da osvoji treću olimpijsku medalju u karijeri.

Kevin Durent
Izvor: MN PRESS

Kevin Durent će predvoditi američki "drim-tim" u borbi za treće uzastopno olimpijsko zlato, dok "BBC" kaže da bi ženska fudbalska selekcija SAD mogla da osvoji peto zlato na Igrama. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC