• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tijana zbog sudijske krađe u Riju noćima nije spavala! Pravda je pobijedila u Tokiju - donijela je Srbiji drugu medalju

Autor Dragan Šutvić

Tijana Bogdanović donijela je bronzano odličje za Srbiju, a pored njenih uspjeha i medalja još uvijek boli njena "ukradena" zlatna medalja iz Rija.

 tijana bogdanović srebro tokio krađa rio Izvor: Profimedia

Počela je porazom, a onda je nabacila cijeloj Srbiji osmijeh na lice. Ipak, baš zbog takve njene borbenosti i dalje boli nepravda koja joj je naneta pre pet godina.

Srpska tekvondoistkinja Tijana Bogdanović osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, nakon čega je bila izuzetno emotivna.

Nije dobro startovala, pa je otišla u repesaž iz koga je došla do borbe za bronzu i lako savladala Japanku Miju Jamadu. Tako je Tijana Srbiji već na startu Igara donijela drugu medalju, prije nje je srebro osvojio Damir Mikec.

Iako je lijepa Srpkinja ostvarila veliki uspjeh i nema sumnje donijela ogromnu radost Srbiji, ostaje bolno sjećanje na 2016. godinu kada su sudije pokrale Tijanu na Olimpijskim igrama u Riju.

Igralo se tada finale, bilo je 7:6, Tijanina rivalka pala je u posljednjoj sekundi, ali naša tekvondistkinja nije dobila bod. Bila je razočarana, tada je priznala da zbog tog finala čak nije ni spavala.

"Bilo je mnogo neprospavanih noći poslije svega. Nisam nikada pogledala snimak finala, u kom sam nezasluženo ostala bez zlata. Ipak, znam da sam napravila veliki uspjeh osvajanjem medalje.Uz sve to, kada sam vidjela podršku koja je stizala iz Srbije, ostala sam bez riječiOna je pala u posljednjoj sekundi, trebalo je da dobijem još jedan bod, izjednačim na 7:7 i da o zlatnoj medalji odlučuje zlatni bod. Ne znam kako bi se to završilo, bilo bi neizvjesno, ali razočarana sam jer na ovako velikom takmičenju sudije to nisu vidjele", govorila je tada Tijana.

Izvor: Profimedia

Ipak, to sada treba da se zaboravi jer je Tijana Bogdanović devojka koja je sa 18 godina Srbiji donijela srebrno oličje, a na narednim igrama ponovo donijela medalju, ovoga puta bronzanu.

Uspješna Srpkinja pored dvije olimpijske medalje iza sebe ima sjajne uspjehe. U svojoj karijeri ima dve bronze sa Evropskog prvenstva, kao i jednu sa svjetskog. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC