• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novakov najveći protivnik se neće predati - sve do kraja OI! Đoković se žalio i nije jedini - postoji li rješenje?

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković lako je izašao na kraj sa prvim rivalom u Tokiju, ali mu turnir otežava nešto na šta on ne može da utiče. Tim povodom oglasio se i Danil Medvedev, koji takođe traži rješenje...

 novak đoković olimpijske igre vrućina Izvor: Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Start je bio savršen, baš onakav kakav je Novak Đoković želio. Brza i ubjedljiva pobjeda za sjajan početak učešća "Broja jedan" na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Bolivijski predstavnik Ugo Delijen bio je "lak zalogaj" za prvog igrača planete - 6:2, 6:2, a veći problem je bilo nešto što nema veze sa lopticom i samim terenom. A to je velika vrućina u Tokiju.

Možda će vas zanimati

Bio je zbog toga besan srpski as posle meča, o čemu govore i njegove riječi iz Tokija.

"Još uvijek čekam da upoznam tenisera koji voli ovakvo vrijeme. Igranje po ekstremnoj vrućini i stepenu vlažnosti od 90 odsto ili Bog zna koliko, je veoma zahtjevno", rekao je Novak, koji je igrao između 14 i 16 časova.

Svjestan je da su uslovi isti za sve, ali naglašava da je to nehumano.

"Znali smo to kada smo dolazili ovdje, ali dok ne dođete i ne osjetite ne znate koliko je teško. Nije bilo ni daška vjetra. Osjećao sam da je vreo vazduh zarobljen i da ga je podloga upila. Bilo je teže nego na prethodnim mečevima, ali sam bar pola meča proveo u sjenci, pa sam vidio lopticu i nije mi se vrtelo u glavi", jasan je Đoković.

Nije jedini koji se žali na uslove, isto je rekao i Danil Medvedev.

"Znali smo da će mečevi da se igraju rano po lokalnom vremenu i bili smo svjesni da je vruće, ali je ovdje kao u Meksiku. Ne znam, možda treba da pomjere mečeve za večernje termine ili tako nešto. Ljeto uglavnom provodim u Kanu i tamo zna da bude vrelo, ali ne ovoliko. Jasno je da smo svi ovde sa istim ciljem, da se borimo za medalju i da ne treba da kukamo, ali je stvarno prevruće. Uz sve to nam između neparnih gemova daju 60 umjesto 90 sekundi za predah što je smiješno", poručio je Medvedev.

Novak će u nedjelju odmarati, ali ga od ponedjeljka čekaju novi mečevi na turniru, zaključno sa (nadamo se) finalom u nedjelju.

Kakvo će vrijeme do tada biti? Ne onakvo kakvo bi Nole volio.

Temperatura u prestonici Japana otežaće posao i Novaku i svim teniserima, bar ako je vjerovati vremenskoj prognozi.

Za ponedjeljak je najavljena temperatura od 34 stepena, u utorak 32, srijedu 34, četvrtak 35, petak 33, subotu 32 i nedjelju takođe 32. Uz to postoji prijetnja od padavina za utorak, sredu, četvrtak i subotu što samo znači da će vlažnost vazduha biti još veći problem.

Izvor: Accuweather/Printcreen

Šta je rješenje? Odgovor vjerovatno ne znaju ni sami organizatori. Pomjeranje za večernji termin donosi veći rizik od kiše, a uz sve to nemaju dovoljno dobru infrastrukturu za noćne mečeve.

Biće zanimljivo i veoma izazovno za Noleta i ostale tenisere.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC