• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ima vremena da se Srbija dovede u red: 13 golova nije ono što tim hoće, a posebno ne oni "jeftini"!

Autor Dragan Šutvić

Kapiten vaterpolista Filip Filipović i centar Duško Pijetlović govorili su o izvučenim poukama iz prvog meča na Olimpijskim igrama. Nažalost, srpski tim je u njemu izgubio od Španije.

 vaterpolo olimpijske igre srbija španija filipović pijetlović Izvor: rts/printscreen

Vaterpolo reprezentacija Srbije porazom je počela učešće na Olimpijskim igrama.

Ekipa Dejana Savića, aktuelni olimpijski prvak, izgubila je od rivala koji joj najmanje leži prethodnih godina - Španije.

Poslije poraza 12:13, selektor je poručio da su "delfini" pravili katastrofalne greške, a kapiten Filip Filipović govorio je o ispuštenim šansama i defanzivnim greškama.

"Iz poraza može da se izvuče mnogo više pouka nego iz pobjede. Nismo večeras zaslužili pobjedu, ali nismo zaslužili ni da budemo nezadovoljni. Imali smo šansu, sami početak je bio težak, prije svega za nas. Španci su držali izuzetan ritam, poslije toga kada su oni nas stigli po umoru vidjeli smo da je to bila izjednačena igra. Imali smo šansu da odemo u vođstvo i da možda završimo pobjedom, ali propustili smo šanse", rekao je Filipović za Radio-televiziju Srbije.

Pogled na semafor jasno stavlja do znanja koji segment igre nije bio na nivou.

"13 golova nije definitivno rezultat kojem Srbija želi da teži. Moramo mnogo čvršće u odbrani i da svedemo protivnika na mnogo manje golova", dodao je on.

Naredni protivnik naše reprezentacije biće Kazahstan, a taj meč biće odigran u utorak od 7 časova.

"Naredni protivnik je najbitniji, prije svega da bismo pobijedili. Trebalo bi da se potpuno okrenemo tome, zato što nam je potrebno da pobijedimo, da uđemo u turnir na pravi način, potrebno nam je lijepo veče. Kazahstan jeste autsajder, ali vidite i sami da je sve drugačije, uzdamo se u snagu i u naš favorizam u odnosu na ekipu Kazahstana", dodao je Filipović.

Kapiten je poručio da bi cijeli tim trebalo da korača postepeno i da ne gleda previše unaprijed.

"Ne možemo da preskačemo. Ova utakmica je bila najbitnija, analiziraće stručni štab i mi... Svi znamo, ima vremena da se ekipa Srbije dovede u red. Pozdrav svima u Srbiji", poručio je.

Iskusni centar Duško Pijetlović poručio je da je poslije kratkih priprema izvučen maksimum.

"U suštini pribojavali smo se, s obzirom na mali broj utakmica koje smo odigrali u pripremama. Nismo imali prostora da se uigramo, i iskreno bilo je i bolje nego što sam očekivao u smislu napada i u smislu ritma. U startu smo ih dobro namučili, oni su poznati da lome rivala kroz kontre, ritam, ali nama to nisu uradili. U naletima smo imali dobar ritam, ali mislim da još zna koncentracija da popusti i kao što obično biva našem timu na početku turnira da primamo jeftine golove, koji su nedopustivi za ovakve utakmice", rekao je on.

"Ovo je grupna faza, prve četiri ekipe prolaze. Najbitnije nam je da prođemo grupu da bismo se spremili za četvrtfinale, gdje turnir stvarno počinje za nas", dodao je Pijetlović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC