• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šteta! Srbiji izmakla nova medalja u Tokiju: Mikec i Zorana pucali za bronzu, ali nisu izdržali!

Autor Dragan Šutvić

Streljaštvo je donijelu jednu medalju na ovim Olimpijskim igrama, a bilo je blizu da stigne još jedna. Ipak, srpski tim je izgubio u ključnom trenutku...

 olimpijske igre streljaštvo miks mikec arunović Izvor: Profimedia

Srbija je prošlog vikenda već uspjela da stigne do jedne medalje u streljaštvu na Olimpijskim igrama, a sada je druga izmakla!

Zorana Arunović i Damir Mikec umalo su stigli do velikog odličja u Tokiju, pošto su u kategoriji vazdušni pištolj 10m u miksu bili nadomak bronze!

Srpski strijelci su u borbi za bronzanu medalju bili poraženi od ukrajinskog tandema Olena Kostevič- Oleg Omelčuk, a u direktnom duelu su oni savladali srpski tim 16:12.

Prvo su tokom noći između ponedjeljka i utorka timovi kroz kvalifikacije tražili put u finale, a srpski tandem bio je na petoj poziciji. Osam najboljih parova se plasiralo u finale, a tamo je viđena velika borba.

Arunovićeva i Mikec su u finalu ponovo počeli takmičenje od nule, a poslije po 20 hitaca, srpski miks je bio na četvrtom mjestu. Prva dva para su potom otišla u borbu za medalju, a naredna dva u raspucavanje za bronzu.

Ipak, ukrajinski par je poslije nekoliko smenjivanja prednosti u toj borbi uspoo da se vrati sa 8:6 za Mikeca i Arunovićevu i na kraju slave 16:12.

Izvor: rts/printscreen

Zlatnu medalju u miksu 10m vazdušni pištolj osvojili su Kinezi Ranksin Jiang i Vei Pang, dok su srebrni bili takmičari ruskog olimpijskog komiteta Vitalina Bacaraškina i Artjom Černusov.

Srbija je tako ostala na dvije osvojene medalje na ovogodišnjim Olimpijskim igrama, koje su osvojili Damir Mikec (srebro) i tekvondoistkinja Tijana Bogdanović (bronza). 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC