• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milica se bori za zlato, a cijela nacija nacija protiv nje: Ovo je stvar ponosa, ako im "otme" tron - proglasiće debakl!

Autor Dragan Šutvić

Srbija navija za Milicu, ali postojbina tekvondoa se nada da baš preko Srpkinje može do zlata!

 milica mandić tekvondo olimpijske igre Izvor: Tanjug/AP Photo/Themba Hatebe

Milica Mandić je ponovo uzela medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama! Odložila je kraj karijere da bi obradovala naciju, a to se isplatilo i sada je došla do finala u kome će imati protivnicu iz postojbine tekvondoa. 

Protivnica dolazi iz Južne Koreje, a Li Da-bin je dokazana takmičarka, aktuelna šampionka svijeta iz 2019. godine. Ona je u finalu na SP dobila Mariju Espinozu iz Meksika.

Tekvondo je nacionalni sport u Južnoj Koreji, tu je i nastao četrdesetih godina dvadesetog vijeka, a zlato na Olimpijskim igrama je stvar nacionalnog ponosa. Na prošlim igrama su imali tri zlata, a za sada su bez pobjede! 

Jednu medalju im je u muškoj konkurenciji donio Jang Jun još u petak, ali u taboru ove reprezentacije već vlada panika jer je Li Da-bin posljednja šansa Koreje za zlato u nacionalnom sportu! 

Svi ostali su ispali, niko nije stigao do finala i poslije tri zlata u Riju već sada je jasno da su ove OI veliko razočaranje za Korejce. 

Milica je baš nju očekivala u finalu, a nije se baš prošetala Li do ovog meča. Prvo je savladala Aminatu Traore 17:13, potom lako izašla na kraj sa Dominikanom Rodrigez 23:14, a onda u drami savladala Bjanku Vokden iz Britanije sa 25:24. 

"Korejka Dabin Kor Li je izuzetno dobra takmičarka, prognozirali smo da će biti u finalu. Pravi je predstavnik korejskog stila, dosta se kreće, moraćemo dobru taktiku da napravimo", rekla je Milica pred finale. 

Poslkednja borba je na redu od 14:30, a Srbija sanja zlato!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC