• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još 4 koraka za Novaka! Favoriti ispadaju, a ovo je put: Rusi iz Španije i Njemačke, domaćin i dva najveća talenta!

Autor Dragan Šutvić

Potrebne su mu četiri pobjede i osvojiće jedini veliki trofej koji mu nedostaje.

 novak đoković olimpijske igre protivnici do zlata Izvor: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus/Christophe Ena/Seth Wenig/Patrick Semansky/profimedia

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković ima još samo četiri koraka do zlatne medalje. Neobičan teniski turnir po veoma teškom vremenu i sa mnogo ispadanja favorita mogao bi sprskom teniseru da donese zlatnu medalju, jedini veliki trofej koji mu fali u karijeri.

Prva dva kola je prošao prilično lako, a do kraja turnira ga čekaju četiri zanimljiva rivala. Protiv svakog od njih je igrao do sada i uspijevao da upiše pobjede!

Možda će vas zanimati

Novak će naredni meč igrati sutra i to protiv Alehandra Davidovič Fokine, španskog tenisera ruskog porijekla. Oboje roditelja su mu iz Rusije, ali je on rođen u Španiji, pa u profesionalnoj karijeri i brani boje te zemlje. Postavljen je za 16. nosioca turnira na Olimpijskim igrama, a Đokovićev rival biće u osmini finala.

Do sada su se sastajali samo jednom, a Novak je upisao pobjedu na tom meču. Bilo je to ove sezone na Mastersu u Rimu, kada je Španac osvojio samo tri gema protiv najboljeg na svijetu.

U Novakovoj četvrtini žrijeba dogodilo se nekoliko iznenađenja, pa su tako već u ranoj fazi takmičenje završili Gael Monfis i Andrej Rubljov, što je dosta olakšalo put ka medalji. To znači da će četvrtfinalni rival Novaka Đokovića biti jedan od igrača koji nisu nosioci!

Izvor: Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Ilja Ivaška ili Kei Nišikori mogli bi da sačekaju Novaka Đokovića u četvrtfinalu, gdje posao neće biti lak ali ni pretežak, da budemo iskreni. Ivaška je ove godine u životnoj formi pa je tako na Vimbldonu igrao najbolji tenis karijere, a Nišikorijev dobar rezultat mnogi povezuju sa domaćim terenom. Odnosno, Japanac je naviknut na uslove koji su teški za tenis, visoka temperatura i velika vlažnost vazduha!

Protiv iskusnog Japanca koji je favorit u tom meču Novak Đoković ima skor 16:2!

Ukoliko ne bude većih iznenađenja, polufinale bi trebalo da nam donese duel prvog i četvrtog nosioca. Saša Zverev je jedan od tenisera koji su ''već viđeni'' u završnici, a ni on neće imati pretežak zadatak na putu do Novaka Đokovića. Favoriti poput Hurkača, Karaceva i Sonega poispadali su u njegovom delu žrijeba.

Novak Đoković je do sada osam puta igrao protiv njemačkog tenisera i upisao je šest pobjeda na tim mečevima.

Posebna poslastica biće finale.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Po planu, polufinale u drugoj polovini žrijeba igraće drugi nosilac Danil Medvedev i treći nosilac Stefanos Cicipas. Mnogi veće šanse daju grčkom teniseru, ali ni Rus nije za potcjenjivanje. Ako dođe do tog meča, biće to jedan od najboljih mečeva na turniru!

Novak Đoković ima skor 5:3 protiv Danila Medvedeva koji je uspijevao da ga pobijedi i na betonu, omiljenoj podlozi obojice tenisera. Ipak, posljednji međusobni meč je Novak dobio u finalu Australijan opena, na betonu i po uslovima koji su slični onima u Tokiju ovih dana. Protiv Stefanosa Cicipasa, kog je nedavno pobijedio u finalu Rolan Garosa, Đoković skor je 6:2 i pet uzastopnih pobjeda!

Ko gode da bude rival u finalu, to će biti najveći izazov za Novaka Đokovića. Ali, u Tokio je došao po zlato. Zato mora da pobijedi sve!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC