• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A izvinjenje?! Promijenjen sramni tekst o Đokoviću: Čuveni list izvrtao Novakove riječi, a navijači pobjesnili!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Izvrnuli su izjavu Novaka Đokovića i učitali mu ono što nije rekao. Sada su to ispravili...

 Promenjen-sramni-tekst-o-Novaku-Djokovicu-laz-Lekipa Izvor: Profimedia

Ugledni francuski list "L'Ekip" objavio je tekst u kome su na vrlo skandalozan način "izvrnuli" riječi Novaka Đokovića o pritisku vrhunskih sportista, nepotrebno ga stavljajući u ulogu negativca.

Oni su riječi Novaka Đokovića iskoristili u kontekstu američke gimnastičarke Simon Bajls koja se povukla sa Olimpijskih igara zbog povrede, istakavši pritom da je mentalno zdravlje najvažnije, a kada je Đoković upitan da prokomentariše kako se nosi pod pritiskom - to je odjednom dovedeno u vezu sa Amerikankom.

Zlonamjerno se kroz tekst provlači da je Đoković bio upitan da prokomentariše Simon Bajls i njen način nošenja sa pritiskom, što nije bio slučaj, a u međuvremenu su priznali grešku!

Tvit sa linkom ka spornoj vijesti je poslije nekoliko sati obrisan pošto je izazvao negativnu pažnju navijača. Optuživali su ih za pristrasnost i izvrtanje činjenica, a da su u "L'Ekipu" svjesni da su pogriješili pokazuje i taj potez - kao i činjenica da su potpuno promijenili sporni tekst.

Više se uopšte ne spominje Simon Bajls i riječi Novaka Đokovića su predstavili onakvima kakve jesu, odnosno kao njegov stav o pritisku u sportu koji je za njega "privilegija".

Nažalost, izostalo je izvinjenje srpskom sportisti koji nije zaslužio ovakav tretman medija u trenutku kada niko od sportista u Olimpijskom selu nema jednu ružnu riječ za njega, ali izgleda da su na Zapadu navikli da od njega prave negativca - ma šta god pričao.

Takođe, veliki broj medija je "kopirao" francuski list i iz istog ugla su posmatrali ovu temu, iako Đokoviću nijednog trenutka nije bila namjera da potcjenjuje mentalno zdravlje.

Nadamo se da će ovakve stvari samo motivisati Đokovića koji upravo igra protiv Keija Nišikorija.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC