• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal! Vode je sa Olimpijskih igara, ona neće kući: Atletičarka po aerodromu jurila policiju, tražiće azil u 2 zemlje!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bjeloruska sprinterka trebalo je da se odlukom tima vrati letom za Minsk, ali ona ne pristaje na to! Tražiće azil u dvije evropske zemlje.

 bjeloruska atletičarka traži azil u njemačkoj i austriji Izvor: Profimedia

Najveći skandal na Olimpijskim igrama!

Bjeloruska sprinterka Kristina Cimanovska (24) rekla je da je u nedjelju odvedena protiv svoje volje na aerodrom i na let za povratak kući, nakon što se žalila na selektora u Tokiju.

Možda će vas zanimati

Agencija "Rojters" prenijela je ekskluzivno da je Kristina trebalo u ponedjeljak da se takmiči u trci na 200 metara i da nije planirala da se vrati u domovinu.

"Rekla je da je tražila zaštitu japanske policije na aerodromu u Tokiju da ne bi morala da se ukrca na let", navedeno je.

"Neću se vratiti u Bjelorusiju", napisala je novinarima te kuće preko aplikacije "Telegram".

Olimpijski komitet Bjelorusije objavio je ovim povodom saopštenje i naglasio da su treneri riješili da povuki Cimanovsku sa Olimpijskih igara prema savjetu ljekara, a na osnovu njenog "emotivnog i psihološkog stanja".

To je za sada jedini komentar Bjelorusa na ovaj slučaj.

Rojtersov fotograf navodno je vidio da atletičarka stoji do japanske policije. "Mislim da sam bezbjedna. Sa policijom sam", prenesene su njene riječi.

Izvor te agencije iz jedne nevladine organizacije u Bjelorusiji naveo je da je atletičarka planirala da traži azil u Njemačkoj ili Austriji u ponedjeljak.

Ona je snimila video u kojem je tražila da se Međunarodni olimpijski komitet uključi u ovaj slučaj. Objasnila je da su joj treneri rekli u nedjelju da ode u sobu i da se pakuje.

"Izbačena sam iz tima jer sam pričala na Instagramu o nemaru naših trenera", njeno je objašnjenje. "Neke od djevojaka nisu došle ovdje da se takmiče jer nisu imale dovoljno doping testova", rekla je ona.

"Trener mi je rekao da je došlo naređenje 'odozgo' da me odstrane iz tima", dodala je, uz objašnjenje da je tražila od članova bjeloruske dijaspore u Japanu da joj pomognu na aerodromu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC