• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ma kakav intervju, zove te Premijer! Osvojio zlato i dobio neočekivani poziv - hitno je uzeo telefon! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Impresivna trka za italijanskog sprintera američkog porijekla.

 premijer italije zvao atletičara nakon osvojenog zlata na olimpijskim igrama Izvor: Twitter/Printscreen/@tancredipalmeri

Atletski svijet je šokiran, od danas je najbrži čovjek na 100 metara Marsel Džejkobs (27) iz Italije. Momak koji je po ocu porijeklom Amerikanac trči za Italiju, odakle mu je majka, a od danas je vlasnik zlatne medalje sa Olimpijskih igara!

Poznato je da se na 100 metara uvijek vodi velika borba između SAD i Jamajke, uz prisustvo još nekoliko karipskih država, ali Marsel je šokirao u Tokiju i prekinuo njihovu dominaciju. O tome kakav je rezultat napravio, govori i snimak nakon trke kada ga je nazvao premijer Italije.

Možda će vas zanimati

Dok je Marsel Džejkobs razgovarao sa jednom radio stanicom iz Španije, prišao mu je neko, dodirnuo ga po ruci i rekao da ima telefonski poziv koji ne može da odbije. Italijanski sprinter je prekinuo davanje izjave, i uz zbunjenu facu preuzeo mobilni.

Na drugoj strani bio je italijanski premijer Mario Dragi, koji je na toj poziciji od februara 2021. godine. Detalji njihovog razgovora nisu poznati, ali pretpostavljamo da je nekadšanji bankar čestitao najbržem čovjeku na svijetu osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Impresivnom trkom Džejkobs je postao nasljednik Bolta, koji je zlatne olimpijske medalje sakupljao u Pekingu 2008, Londonu 2012. i Rio de Žaniru 2016. godine. Koliko je italijanski takmičar bio brz govori i podatak da su njegovih 9,79 bolji rezultat od Juseinove trke u Brazilu prije pet godina.

Bila je ovo ujedno i najbrža trka nekog Evropljanina u istoriji. Iako je rođen u Teksasu, Džejkobs godinama živi u Italiji. Već kada je imao 18 mjeseci preselio se tamo sa majkom koja je italijanskog porijekla, pošto mu je otac kao vojnik SAD otišao na misiju u Južnu Koreju.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC