• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kirjos otvorio dušu kao nikad! Razapinju me zato što nisam kao Federer, iako sam jedna od ikona tenisa

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nik Kirjos je poznat po napadima i kontroverzama, ali je pokazao da ima i drugu stranu...

 Nik-Kirjos-otvorio-dusu-kao-nikada-pre-spominjao-i-Federera-i-Djokovica Izvor: Profimedia

Kada ljubiteljima sporta, posebno tenisa, spomenete ime Nik Kirjos mišljenja su uglavnom negativna.

Njegovi kontroverzni potezi, prozivanja i sve što je radio kako na terenu tako i van njega su svemu tome doprinijeli. Međutim, Australijanac je odlučio da otvori dušu i da o svemu tome otvoreno priča.

Sve je počelo od teme Naomi Osake koja je među prvima govorila o mentalnom zdravlju i velikim problemima u tom segmentu.

"Osjećam da sam otporniji. Ako neko nije tako jak mentalno kao ja i otporan na svu tu mržnju koju dobija i rasizam, sva ta sr**a, napade navijača i sve to onda bi bilo gore. Imao sam i ja padove kao Osaka koja sada priča o mentalnom zdravlju i po mom mišljenju napadi na mene su bili 20 puta gori. Oni dobijaju pozitivnu medijsku pažnju, ne toliko poruka mržnje. Nisu dobijali smiješne i istorijske kazne kada izbace lopticu van stadiona", priča Kirjos.

Ne krije da je prolazio kroz mnogo toga lošeg.

"Bio sam se i ja sa sličnim stvarima. Umjesto što razapinjete nekoga treba da kažete 'U redu, ovaj momak je drugačiji, hajde da ga ne tretiramo kao recimo Rodžera Federera ili Marina Čilića, već kao zasebnu osobu'. Kažem, sport je mogao da me odvede na neka mračna mjesta, što se i dogodilo u jednom momentu. Ne znate koliko je mentalno teško kada imate 18 godina i jedan ste od najpoznatijih tenisera u Australiji, a mediji vas napadaju. Nije lako."

Naglašava da je sada sazrio.

"Sada imam 26 godina, dovoljno sam star da znam da je sve to sr**e. Osjetio sam na početku karijere da tenis ima problem da prihvati različite tipove ličnosti. Duboko u sebi znam da sam sjajan teniser i da su ovom sportu potrebne ovakve ličnosti. Rekao bih da sam jedna od ikona ovog sporta u smislu da radim stvari na svoj način."

Mnogi stručnjaci za Nika kažu da je supertalentovan, ali da ne pokazuje želju za uspjehom.

"Ne mogu da lažem i da kažem kako kada legnem sanjam i samo razmišljam o tome kako ne mogu da dočekam da igram protiv nekog igrača. Da jedva čekam da radim na forhendu ili slično. Ne, nemam takve želje i to je nešto što navijači ne mogu da vjeruju. Pričaju 'Kako on može da razmišlja tako i da nema želju da osvoji grend slem'. Problem je u tome što ja to ne cijenim na taj način", pojašnjava Nik.

Nastavio u istom dahu.

"Ne kažem da ne bi bilo lijepo da osvojim grend slem. Da, volio bih da igram protiv Novaka Đokovića na US openu, vjerovatno najvećeg tenisera svih vremena. Hoću da izađem i da se borim. Bilo bi lijepo da osvojim Njujork. Međutim, ne bih žalio na kraju karijere ako ne osvojim nijedan grend slem. Neću biti razočaran ako izgubim meč. Ja ne cijenim toliko stvari na terenu. Meni je mnogo važnije da imam zdravu vezu sa svojom djevojkom ili najboljim prijateljem, to su stvari koje mi znače".

Na kraju je imao jasnu poruku.

"Ne znam šta će se dogoditi u budućnosti. Nepredvidiv sam ne mogu da kažem sada nešto veliko. Idem polako, razmišljam pozitivno i vidjeću dokle će to da me dovede. Ako gledam previše u budućnost onda je mnogo komplikovano", zaključio je Kirjos.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC